Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicionalna blagdanska 'Zlatarska božićnica'

Ove subote na Trgu slobode bit će zapaljena prva adventska svijeća i gradska blagdanska rasvjeta


Tradicionalna blagdanska manifestacija 'Zlatarska božićnica' ove godine počinje u subotu 2. prosinca, kada će u 18 sati na Trgu slobode, kod župne crkve, biti zapaljena prva adventska svijeća i gradska blagdanska rasvjeta.

U srijedu 6. prosinca, Sveti Nikola uz pomoć Grada Zlatara daruje djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta u Dječjem vrtiću 'Uzdanica' te OŠ Ante Kovačića Zlatar i Belec.

Iduće subote, 9. prosinca, na zlatarskom trgu od 16 sati održat će se mali adventski sajam, a sv. Nikola doći će s darovima za najmlađe. U programu će sudjelovati učenici OŠ Ante Kovačića Zlatar, zborovi mladih Župa Zlatar i Lobor, ŽVS 'Dora', a predviđena je okrjepa uz tople napitke i kolače. Suorganizatori su Grad Zlatar, Župa Zlatar, POU dr. Jurja Žerjavića, zlatarska Turistička zajednica i Udruga žena.

U srijedu 13. prosinca manifestacija se nastavlja u Gradskoj knjižnici u Zlataru, gdje će se u 17.30 sati održati božićna radionica za sve uzraste. Idućeg dana u Vatrogasnom domu gostovat će Kazalište Prijatelj iz zagreba s predstavom za djecu 'Priča o Tupsonima'. U Galeriji izvorne umjetnosti u subotu 16. prosinca u 19 sati bit će otvorena izložba radova članova Udruge 'Zlatarska paleta', a u nedjelju 17. prosinca u Vatrogasnom domu u Zlataru od 17 sati održat će se gradska blagdanska priredba 'Pozdrav 2017 – oj!'na kojoj će sudjelovati učenici zlatarske i belečke osnovne škole, KPD 'Zlatarjeve', Zlatarske i Belečke mažoretkinje te KUD Belec.

Idućeg dana, 18. prosinca publika će uživati u predstavi 'Muškarci su s Marsa, žene s Venere' u izvedbi Teatromana Zagreb u Vatrogasnom domu od 19 sati, a u subotu 30. prosinca u Crkvi UBDM u 19 sati održat će se koncert u organizaciji Udruge 'Miljenko Mlakar', pod nazivom 'Božić uz harfu i glas'. Nastupit će harfistica Marija Mlinar te sopranistice Patricija Hitrec i Manda Sviben.

'Zlatarska božićnica' završit će iduće godine, 5. siječnja u Crkvi Marije Snježne u Belcu, kada se u 17 sati planira puštanje letećih lampiona, dok je u 19.30 sati na redu novogodišnji koncert KUD – a Belec, a nastupit će i gosti, ŽVS Kušlec, ŽVG Kajda, prof. Miroslav Sente i Đani Stipaničev. Na sva događanja ulaz je slobodan, a manifestaciju organizira POU dr. Jurja Žerjavića Zlatar u suradnji s Gradom, ustanovama i udrugama Grada Zlatara

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook