Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicijske igre 'Melinšak' imale 10. izdanje koje je prošlo u smijehu i zabavi

Održane su 10. Tradicijske igre "Melinšak"


U subotu 4. srpnja, Udruga žena Vrtnjakovec održala je 10. Tradicijske igre „Melinšak“. Organizatorica cjelokupnih igara je bila predsjednica Udruge žena Vrtnjakovec Nadica Sinković-Špoljar koja se pobrinula da sve bude prema planu i programu, voditeljica programa bila je Silvija Sinković a ostale članice udruge koje su se pobrinule za goste kako bi se ugodno osjećali. Suci Stjepan Tuđa i Jurica Sinković brinuli su da se natjecatelji zdravo rekreiraju. Unatoč ovoj situaciji s covidom-19 imale su velik odaziv posebice u nogometu, turniru u beli te alki s tačkama. Članice udruge vodile su brigu o dezinfekciji i higijeni ovakvog skupa gdje su brigu o zdravlju stavile na prvo mjesto prema preporuci stožera Civilne zaštite Krapinske Toplice. Sve se odvijalo na velikom otvorenom prostoru igrališta „Melinšak“ u Vrtnjakovcu kraj Krapinskih Toplica gdje ima dovoljno prostora za razne igre.

 

Program su upotpunile razne sportske discipline kao što su nogomet, najbrži kosac, olimpijada „Melinšak“, turnir u beli, alka s tačkama koja je izazvala najviše zanimanja i smijeha. Odazvale su se ekipe iz Zaboka, Strmca, okolice Pregrade, Jalšje, grada Zagreba i Zagrebačke županije, Krapinske Toplice… Najbolje plasirane prve tri ekipe u nogometu osvojile su pehare, medalje, diplome i vrijedne novčane nagrade. U nogometu najbolja ekipa bila je Sportska udruga Jalšje, 2. Veterani Toplice, 3. Stolarija Tomislav, 4. Sportsko društvo Mala Erpenja. Najbolji strijelac bio je Karlo Stiperski iz ekipe Sportska udruga Jalšje, a najbolji golman Fran Korušić također iz Sportske udruge Jalšje. U disciplini najbrži kosac bila je Đurđica Belina koja se okušala i ove godine u košnji ručnom kosom 2. mjesto zauzeo je Josip Špoljar a 3. Đurđica Huško. U turniru u beli 1. mjesto osvojila je ekipa Čmarec, 2. mjesto Ema i Dominik, 3. mjesto zauzela je ekipa Stanković i Božić. Ove godine održala se stara tradicijska svima poznata igra Alka s tačkama 1. Mjesto osvojile su ekipa Mi dva, 2. mjesto Graditeljstvo Merkaš, a 3. mjesto Spineri.

Proglašenju najboljih prisustvovao je načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i predsjednik općinskog vijeća Krapinske Toplice Zvonko Očić. Svima su čestitali na uspjehu i ujedno podijelili diplome, medalje i pehare. Tradicijske igre poduprli su sponzori: Općina Krapinske Toplice, Tvrtka Belina, Tapetarija Sinković, Alumont Blažičević, Davor Inženjering doo, Trgocentar Zabok, DVD Krapinske Toplice i mnogi drugi koji su prepoznali cilj i vidjeli dobru priliku da ih podrže u ostvarenju zacrtanih planova kao i priliku da se odazove što veći broj ljudi i potakne na rekreaciju. Posebno zanimanje izvazvali su Zagorje adventure koji su na moto Quadima u svojem obilasku podesili rutu i posjetili ove tradicijske igre.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook