Prethodni članak
Sljedeći članak

TPK – u Orometal više od 3 milijuna kuna za proširenje pogona i modernizaciju

Pogone oroslavske firme danas je obišao pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mikel Čivljak, kako bi se upoznao s projektima na koje će se utrošiti sufinancirana sredstva Europske unije


Oroslavska tvrtka TPK Orometal danas je predstavila dva projekta kojima će se povećati proizvodni kapaciteti te modernizirati i osuvremeniti tehnološki procesi rada, a koji su sufinancirani sredstvima fondova Europske unije.

Tom je prigodom tvrtku posjetio i pomoćnik ministra poduzetništva i obrta, Mikel Čivljak, koji je u društvu direktora Orometala Dragutina Družinca, zamjenika župana za gospodarstvo Anđelka Fereka Jambreka i gradonačelnika Oroslavja Ivana Tuđe te ostalih gostiju i djelatnika Orometala, obišao proizvodne pogone ove firme koja se već gotovo 60 godina bavi projektiranjem i proizvodnjom parnih kotlova, spremnika i izmjenjivača topline.

Za dva je projekta Orometalu od europskih fondova odobreno sufinanciranje u iznosu većem od tri milijuna kuna, a sve s ciljem smanjenja troškova proizvodnje te povećanja prodaje i broja zaposlenih. – Dolazi nam nova kranska dizalica nosivosti 50 tona, što nam je potrebno obzirom da su proizvodi koje radimo sve veći i teži, a jedan od ciljeva je i da se s vremenom poveća broj zaposlenih – istaknuo je direktor Družinec, dok je Orometalu u ime ministra Darka Horvata čestitao njegov pomoćnik Mikel Čivljak. – Mogu samo izraziti zadovoljstvo što mi je pripala čast proslaviti ova dva značajna događaja za tvrtku Orometal, ali i za Oroslavje - naglasio je Čivljak i dodao kako su pred objavom dva nova poziva Ministarstva poduzetništva i obrta, od kojih će se jedan odnositi na nove tvrtke usmjerene ka inovacijama, a drugi će biti usmjeren na kompetentnosti i razvoj malih i srednjih poduzeća.

U ime Krapinsko – zagorske županije čestitke je uputio zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek koji je istaknuo kako je ovo dokaz da u našoj županiji postoje kvalitetne firme, što potvrđuju u najnoviji rezultati FINA - e prema kojima je Krapinsko – zagorska županije treća županija u državi po dobiti poduzetnika, koja je za 15,7 posto bila veća lani nego 2014. godine. Gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa napomenuo je kako je važna svaka investicija koja ima za cilj očuvanje radnih mjesta i otvaranje novih, zbog toga i Grad pomaže poduzetnicima, oslobođenjem komunalnih doprinosa, izgradnjom infrastrukture, promjenom prostornih planova i sufinanciranjem kamata za kredite.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook