Prethodni članak
Sljedeći članak

TOPOLOVEC PREDSJEDNIK BANDIĆEVE STRANKE U KZŽ: 'Ova ekipa bude čuda toga napravila za Zagorje'

Na konstituirajućoj skupštini bilo je prisutno 89 delegata, a sve su odluke donesene jednoglasno


U Staroj školi u Mirkovcu održana je konstituirajuća skupština Županijskog ogranka Stranke rada i solidarnosti 365 Milan Bandić za našu županiju. Jednoglasno je za predsjednika izabran Anđelko Topolovec, za potpredsjednike Božo RuŽak, Branko Kučko i Luka Grubišić. Politička je tajnica postala Marija Puh, a organizacijski tajnik Luka Tušek. Od 97 delegata koliko stranka ima u našoj županiji, prisutno ih je bilo 89.

Novoizabrani predsjednik zahvalio je na izboru te rekao kako se nisu došli svađati ili rušiti vlast nego raditi za dobrobit Zagorja. - Ekipa koju imamo čuda toga bude napravila za Zagorje. Imamo 6 županijskih vijećnika i o nama ovisi većina pa će nas morati slušati, a imamo i 11 saborskih zastupnika što je jako važno - rekao je Topolovec uz riječi da će raditi na čitavom nizu projekata koje će skupiti u katalog i za njih kreću lobirati. Spomenuo je kako stranka ima trenutno 600 članova i 16 ogranaka diljem županije, a s njihovim osnivanjem nastavljaju i dalje. - K nama su već prešli neki čelnici jedinica lokalne samouprave, a na vrijeme ćemo obavijestiti javnost o novim pojačanjima - istaknuo je Anđelko Topolovec.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki pozdravila je okupljene i poželjela im mnogo sreće u radu, a Topolovca je okarakterizirala kao 'dečeca s velikom radnom energijom'. Milan Bandić u svom se stilu zahvalio svima što su se okupili i što su osnovali stranku u Krapinsko - zagorskoj županiji. - Marija, Anđelko i ja vozili smo se prošle godine od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice na vozočašću. I tad se dogodio neki vrag, a danas smo dosanjali san da ovdje imamo stranku - istaknuo je Bandić dodajući da u Hrvatskoj ima 95 posto pametnih i 5 posto bedastih ljudi te da ne smijemo dopustiti da ovi bedasti odlučuju o našoj sudbini. - Nema Hrvatske bez ljudi, rada, solidarnosti, a država nam mora biti otvorena i tolerantna. Mi smo riješili sva pitanja, samo hrvatsko nismo. Moramo shvatiti da bez zajedništva i bez rada, bez sposobnih, a ne podobnih, nema ništa - naglasio je zagrebački gradonačelnik ističući važnost pobjede u drugom svjetskom ratu, ali i Domovinskom ratu zbog koje imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Bandić je naglasio je njegov pogled uvijek sezao dalje od Medvednice, Velike Gorice ili Jaske, a tako će biti i u budućnosti.

- Mi nikad nismo tražili fotelje već samo boljitak za našu županiju. Ne kažemo da u Krapinsko - zagorskoj županiji nije dobro, no smatramo da Zagorci zaslužuju bolji standard - rekla je saborska zastupnica i politička tajnica Marija Puh. Dodajmo kako Milan Bandić sutra opet dolazi u Zagorje. U Krapini će svečano otvoriti prostorije svoje stranke u našoj županiji, a nakon toga će se družiti s građanima na placu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook