Prethodni članak
Sljedeći članak

Topolovec osniva klub zastupnika Bandićeve stranke u Županijskoj skupštini

Anđelko Topolovec u Panorami Radio Stubice najavio je i osnivanje ogranaka stranke, a župan Kolar najavio nam je sastanak s postojećom koalicijom i novim klubom zastupnika


Anđelko Topolovec, povjerenik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 za Krapinsko-zagorsku županiju gostujući u sinoćnjoj Panorami Radio Stubice rekao je kako je predao zahtjev u Županiju za fomiranje Kluba ove stranke u Županijskoj skupštini. Klub trenutno ima šest vijećnika, pet bivših haenesovaca i Tomislava Končevskog, bivšeg laburiste, piše portal Radio Stubice.


U međuvremenu je Ivan Maligec iz HNS-a dao zahtjev za ponovnim aktiviranjem vijećničkog mandata, pa će Bandićva stranka ostati bez jednog vijećničkog mjesta, koje će si tako vratiti HNS. No i s tih pet vijećnika Bandićeva stranka predstavlja snagu bez koje više nema skupštinske većine. Kako je Topolovec rekao za Radio Stubicu, ne vidi razloga da se i dalje ne podržava aktualna županijska vlast, no u svakom slučaju očekuje poziv od župana Kolara na razgovor, te revidiranje županijskog koalicijskog sporazuma vladajuće većine u koji će sada morati biti uključena i Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić 365. Inače ova stranka u Zagorju ima tek nekoliko gradskih i općinskih organizacija. Stoga u narednim mjesecima Topolovec očekuje formiranje novih lokalnih organizacija, a početkom iduće godine i formiranje županijske organizacije koje trenutno nema.


Situaciju je ekskluzivno za portal zagorje.com komentirao i župan Željko Kolar koji je potvrdio kako mu je Anđelko Topolovec jučer predao zahtjev za formiranje kluba Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 u Županijskoj skupštini s popisom vijećnika koji ulaze u taj klub. – Svi ti vijećnici u Skupštinu su ušli s moje liste, samo što su promijenili stranku, no i dalje podržavaju sve ono što radimo. Naravno, odnosi su se promijenili i mi ćemo u utorak imati Predsjedništvo SDP – a gdje ćemo analizirati novonastalu situaciju. Nakon toga ćemo sazvati sastanak stranaka koje su sada u koaliciji, a zatim sastanak i s novim klubom zastupnika kako bi razgovarali o načinu djelovanja – rekao je župan dodajući kako vladajuća koalicija i dalje ima 24 vijećnika, odnosno većinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook