Prethodni članak
Sljedeći članak

Toplički SDP poziva mještane da potpišu peticiju za spas ''Slamarice''

Peticija će se odvijati ovoga vikenda, u subotu, 8. prosinca od 8 do 14 sati ispred Restorana ''Kapelščak'' te u nedjelju, 9. prosinca ispred Kavane ''Maksimilijan'', također od 8 do 14 sati


Kao što su i najavili nakon što Slamarica na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća nije proglašena kulturnim dobrom od lokalnog značaja, općinska organizacija SDP  - a ovoga vikenda kreće s peticijom za raspisivanjem referenduma.

- Pokrenuta je peticija za raspisivanjem referenduma da se ''Slamarica'', nekadašnji zaštitni znak Stubaka, proglasi kulturnim dobrom od lokalnog značaja, kako bi se na taj način zaštitila, odnosno podlijegla bi Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara - pojasnila je predsjednica topličkog SDP – a Sabina Frgec.

Peticija će se odvijati ovoga vikenda, u subotu, 8. prosinca od 8 do 14 sati ispred Restorana ''Kapelščak'' te u nedjelju, 9. prosinca ispred Kavane ''Makismilijan'', također od 8 do 14 sati.

Osim ovoga vikenda, peticiju ćete moći potpisati i 15. prosinca od 8 do 14 sati nasuprot Parka Vladimira Bosnara, kao i 16. prosinca od 8 do 14 sati, ispred Restorana ''Kapelščak''.

Peticiju potpisuju mještani koji žive u Stubičkim Toplicama te je sa sobom potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Svi ostali mogu dati svoj potpis u znak podrške mještanima Stubičkih Toplica u njihovoj borbi za spas kulturnog naslijeđa.

Promislite i djelujte! Svi zajedno za spas „Slamarice“!, poručuju organizatori peticije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook