Prethodni članak
Sljedeći članak

Topli obroci za stare i bolesne

Na adrese tridesetoro starih, nemoćnih i bolesnih stanovnika stubičkog kraja u sklopu programa Pomoć u kući kojeg prov


Na adrese tridesetoro starih, nemoćnih i bolesnih stanovnika stubičkog kraja u sklopu programa Pomoć u kući kojeg provodi Centar za socijalnu skrb Donja Stubica, donjostubička tvrtka Bagatela svakodnevno dostavlja tople obroke. Jelovnik je prilagođen potrebama starijih osoba, koje mogu dan ranije odabrati topli obrok za sutradan.

Cijena obroka s dostavom iznosi 22 kune, Ministarstvo zdravstva pokriva 20 kuna od cijene obroka, a preostale dvije kune plaćaju Krapinsko-zagorska županija, te općine i gradovi, svaki po jednu kunu.

Županijski prosjek stanovništva starijeg od 65 godina u ukupnoj populaciji iznosi 16,4 posto. Na području donjostubičkog Centra za socijalnu skrb najviše je takvih osoba u M. Bistrici, 19,4 posto, zatim u G. Stubici 17,5 posto, u Oroslavju 16,7, u Stubičkim Toplicama 15,7, te u D. Stubici 13,7 posto.

Od ovih 30 korisnika toplog obroka najviše ih je iz G. Stubice – 16, zatim iz Stubičkih Toplica osam, D. Stubice sedam i Oroslavja pet. Nažalost, dostava toplog obroka još uvijek nije organizirana za područje Marije Bistrice, i uglavnom zbog tehničkih razloga. Naime, to je područje donjostubičkoj Bagateli predaleko, a u Mariji Bistrici za sada nije pronađen zainteresirani partner.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook