Prethodni članak
Sljedeći članak

[TONDACH-VRAPČE] Pobjeda lidera u Bedekovčini

27. kolo IV. NL-središte Zagreb, TONDACH – Vrapče 1:2


Lider je slavio u Bedekovčini rezultatom 2:1. Po igri rekli bismo zasluženo. Pokazalo je Vrapče da je dimenzija više, no domaći imaju pravo biti nezadovoljni, iako su bili podređeniji takmac. Naime u 64. minuti Merlin je čini se postigao regularan pogodak, no pomoćni sudac Bizjak nije mislio tako, pa nije ni skrenuo pažnju svom kolegi Cikojeviću, koji je obnašao ulogu glavnog suca. To je naravno izazvalo veliki gnjev, no odluka se nije promijenila. Kako se nogomet igra za golove, a ne za umjetnički dojam, možemo reći da je Tondach zaslužio bod.

Domaćin je bojažljivo ušao u utakmicu, što je još jedan razlog negativnog rezultata. Gosti prvi puta prijet u 8. minuti preko Čibarića, ali Družinec odbija u korner. U 15. minuti pokušava Karamatić, a ishod je isti. Najbolju priliku u prvom dijelu ipak promašuje domaćin. Merlin dugom loptom pronalazi Frtalja, a ovaj sam i neometan s deset metara udaljenosti puca pokraj gola. U 23. minuti dobro puca Čibarić, ali Družinec još jednom pokazuje veliku vrijednost. Dominaciju gosti pretvaraju u pogodak u 26. minuti. Čibarić je ubacio, Radanović spustio za Salopeka koji lijepo iz prve pogađa za 1:0. Pet minuta kasnije već je 2:0. Karamatić je pucao s 18 metara udaljenosti, a lopta se nesretno od R. Jurine odbila u mrežu. Do kraja prvog dijela prijetio je glavom Radanović, nakon ubačaja Vrbata, no nije to učinio dobro, pa je Družinec obranio. Zbilo se to u 42. minuti.

U nastavak je Tondach krenuo odlučnije. Posebno je bio raspoložen Mlinarić s kojim je obrana Vrapča imala dosta problema. Nakon jednog njegovog slaloma u 60. minuti i ubačaja na drugu stativu, Loren Jurina pogodio je za 1:2. Nakon kornera Karamatića u 62. minuti, Zadro puca glavom pokraj gola. I onda već opisana situacija iz 64. minute, no Merlinov pogodak nije priznat. Najbolju šansu u nastavku gosti propuštaju u 84. minuti nakon što je Čibarić odlično pronašao Plojovića,  koji izlazi sam pred Družinca, no domaći vratar još jednom fantastično brani. U zadnjoj minuti iz daljine je pokušao Karamatić, no rezultat se nije mijenjao.

Drago Bartolić, Tondach:

“Čestitam svojim dečkima na igri, trudu i zalaganju. Žao mi je što smo malo previše respektirali protivnika u prvom dijelu, što nam se obilo u glavu, iako smo kod 0:0 imali čisti „zicer“ Frtalja. Vrapče je najkvalitetnija momčad lige. Nikad ne komentiram suđenje, ali mislim da takvim momčadima ne treba četrnaest igrača u polju“.

Željko Radišić, Vrapče:

“Bili smo malo hendikepirani neigranjem tri igrača iz prve momčadi, no ipak smo pokazali da smo kvalitetnija momčad. U drugom dijelu smo zato malo pali, išli smo na posjed i čuvanje lopte, da privedemo utakmicu prema kraju. Očekivali smo da će se domaćin više otvoriti i time da ćemo dobiti više prostora. Mogli smo zabiti i treći pogodak, no važna je pobjeda“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook