Prethodni članak
Sljedeći članak

TK Rudolf Perešin organizira poznatu triatlon utrku

Relacija triatlona je Bedekovčina-Gornja Stubica, a pokrovitelji utrke su Općina Gornja Stubica i Općina Bedekovčina

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


U organizaciji triatlon kluba Rudolf Perešin u nedjelju 1. srpnja održat će se 17. zagorski triatlon, na relaciji Bedekovčina-Gornja Stubica, a pokrovitelji utrke su Općina Gornja Stubica i Općina Bedekovčina. Glavna utrka je sprint triatlon (750 m plivanje, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja) koji će se bodovati za juniorsko i mlađe juniorsko PH, Kup Hrvatske za licencirane natjecatelje s B licencom, seniore i juniore po dobnim kategorijama i štafete. Uz sprint triatlon održat će i u utrka Akvatalona za početnike (100 m plivanje, 500 m trčanje), Akvatalon za kadete (375 m plivanje, 1.4 km trčanje), utrke djece školske i predškolske dobi (od 100 m do 1500 m trčanja), te utrke građana (2.5 km trčanja). Startnina iznosi 120 kuna za natjecatelje s B licencom (sprint triatlon), 150 kuna za natjecatelje bez licence, rekreativce i strane državljane, 250 kuna za štafete, 70 kuna za akvatalon kadete, 50 kuna za akvatalon početnike, te simboličnih 10 kuna za utrku građana i rekreativce u trćanje.

Plaćanje se vrši na dan utrke kod same prijave i podizanja startnog broja. U startninu su uključene okrjepa na stazi, topli obrok nakon utrke i startni paket. Online prijave primaju se putem obrasca tvrtke CHIP TIMING na web stranici chiptiming.hr. Najboljji u svim kategorijama biti će nagrađeni medaljama, a u najjačim kategorijama predviđene su i sponzorske nagrade.

Podsjetimo prošle godine na 16. Zagorskom triatlonu u konkurenciji seniora trijumfirao je Luka Paliska iz TK Pula, a kod seniorki je najviše pokazala Željka Šaban-Miličić iz TK Swibir. Rekord staze kod seniora iznosi 59:11, postavljen je 2009. , a drži ga već legendarni zagorski triatlonac Matija Lukina, koji je šest puta trijumfirao na ovoj utrci, a ove će godine obavljati ulogu direktora utrke zajedno sa Željkom Lukinom. Kod seniorki rekord iznosi 1:10.32, a drži ga poznata austrijska triatlonka, Sara Vilić, koja je ovaj rezultat ostvarila kao triatlonka Pule 2011. godine.

Više informacija o samoj utrci možete dobiti na web stranici TK Rudolf Perišin (www.tk.rudolf-peresin.com) ili na brojeve mobitela: 098/9000-448 (Matija Lukina) i 099/396-4722 (Željko Lukina).

Od 9-11 sati u nedjelju vršit će se prijave, a u 11 sati natjecatelji će uz svoje bicikle biti organizirano prevezeni na Bedekovčanska Jezera, gdje će se održati plivački dio zagorskog triatlona. Prvi će u Bajer uplivati akvatalonci početnici u 12.25, zatim akvatalonci kadetiu 12.40, a u 13.15 kreće sprint triatlon.

Iz Bedekovčine će natjecatelji na biciklima odvoziti 20 km prema Gornjoj Stubici, gdje će odraditi još dva kruga u dužini 2,5 km u sportskom parku u Gornjoj Stubici, gdje je i cilj. Sve utrke bi trebale biti završene oko 15 sati, nakon čega slijedi zajednički ručak i dodjela medalja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook