Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Vruće, s povremenim pljuskovima

U idućih tjedan dana ostaju ljetne temperature, ali ne tako visoke kao u prošlom tjednu, najavljuje naš dežurni prognostičar Kristijan Božarov


Utorak nam donosi nešto svježije i nestabilnije vrijeme. Bit će i dalje sunca, ali su mjestimice mogući grmljavinski pljuskovi, ponegdje i jače nevrijeme. Poslijepodne i navečer će nas malo i rashladiti sjeverni vjetar pa će najviša dnevna temperatura biti barem pet stupnjeva manja nego u ponedjeljak.

U srijedu još uvijek nestabilno, osobito u noći i ujutro kad se još ponegdje može dogoditi kraći pljusak. Tijekom dana će biti i sunca, ali ipak će još ponegdje postojati rizik za nekakve lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka oko 17 ili 18°C, a najviša dnevna bi mogla narasti na 25 ili 26 Celzijevih stupnjeva. Lakše će se disati.

U četvrtak izgleda suho uz dosta sunca i ugodnu ljetnu temperaturu. Noć će biti ugodnija za spavanje, a tijekom dana će uz puno sunca atmosfera ipak biti ljetna jer očekujemo maksimalac oko 29 ili 30 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana.

Petak nam donosi pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka danju oko 30 ili 31 Celzijev stupanj. Pravo ljeto. Samo ponegdje ćenavečer postojati mala mogućnost za pokoji pljusak, to će zaista biti izuzetak, a ne pravilo.

Slično bi se vrijeme moglo zadržati i veći dio subote. Puno sunca, vrućina, sparina…

Prognostički izračuni za nedjelju ukazuju na mogućumanju promjenu vremena. Bit će nešto više oblaka pa nije isključena pojava kiše ili pljuska s grmljavinom, ponegdje i jačeg nevremena.

Prema prvim pokazateljima, u ponedjeljak bi opet trebalo biti uglavnom suho, ali to još nije sigurno.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook