Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Uživajte u suncu jer će se temperatura naglo sniziti

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi tjednu vremensku prognozu


Zadnjih dvadesetak dana zakuhali na temperaturama preko 30, čak i do 35°C. U sljedećih nekoliko dana još uvijek ostaju ljetne temperature. Poznato je nekako da oko Velike Gospe ljeto polako počinje gubiti snagu, međutim ove se godine to produžuje desetak dana kasnije. Općenito se može reći da će radni dio tjedna biti uglavnom sunčan i vruć, a vikend bi nam trebao donijeti značajniju promjenu vremena. Stižu kiša, pljuskovi, sjeverac i jači pad temperature tijekom vikenda. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Prema svemu sudeći ljetno vrijeme će se nastaviti i do sredine tjedna. U utorak i srijedu uglavnom suho i sunčano, rijetko gdje je moguć neki zalutali pljusak. Temperatura zraka prava ljetna, svaki dan malo preko 30 Celzijevih stupnjeva. Najtoplije bi trebalo biti baš oko srijede i četvrtka kad možda uhvatimo 33 stupnja.

I u četvrtak izgleda puno sunca i topline. Noćna i jutarnja temperatura bit će malo ispod 20°C, a najviša dnevna malo iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Krajem tjedna ipak očekujemo pljuskove i osvježenje.

Naime, u petak atmosfera neće biti potpuno stabilna pa osim sunca i vrućine postoji mogućnost i za nekakav lokalni pljusak s grmljavinom, uglavnom u popodnevnim satima. Ne svugdje nego lokalno, ali tamo gdje ih bude može biti i jačeg nevremena. Temperatura zraka ostaje prava ljetna, i dalje oko 30 stupnjeva, samo bi u slučaju tog pljuska moglo malo osvježiti.

Prognostički izračuni za subotu ukazuju na više oblaka uz veliku vjerojatnost kiše ili pljuskova s grmljavinom. Nadajmo se da neće biti nevremena. Mogao bi zapuhati sjeverni vjetar pa će se temperatura zraka sniziti u odnosu na prethodne dane.

Za nedjelju se čini još svježije. Bit će dosta oblaka, a mjestimice se očekuju kiša ili pljuskovi. Uz sjeverac temperatura zraka će biti u daljnjem padu pa je moguće da u nedjelju cijeli dan ostanemo ispod 20 Celzijevih stupnjeva. Bit će to prvi dah nadolazeće jeseni.

Početak sljedećeg tjedna bi trebao donijeti postupnu stabilizaciju vremena, ali će ostati svježije, osobito ujutro kad će postojati mogućnost za mjestimičnu maglu.

 Za one koji malo kasnije idu na godišnji i na more dobra je vijest da će se lijepo vrijeme do petka zadržati i na Jadranu uz puno sunca i topline, a i more je toplo za kupanje. Tek za vikend se i na moru očekuje jača promjena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook