Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedna prognoza: Kristijan Božarov otkriva što nas čeka do ponedjeljka

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)


Nakon toplog ožujka i prvi travanjski tjedan je nastavio s puno sunca i topline, za vikend je temperatura ponovno išla blizu 30 Celzijevih stupnjeva. U srijedu će nas prijeći jedna kratka promjena vremena s naoblačenjem, sjevernim vjetrom i osvježenjem. Nakon toga opet u drugoj polovici tjedna sve više sunca i topline pa će se temperatura zraka za vikend ponovno popeti na 25 ili više stupnjeva. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Utorak nam donosi pretežno sunčano vrijeme, prema kraju dana uz postupno sve više oblaka. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će biti dosta neugodan i najaviti promjenu vremena koja dolazi u srijedu. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu manja promjena vremena. Preko nas će prelaziti jedna hladna fronta, ali uglavnom suhog karaktera. To znači nešto više oblaka i jači vjetar, ali više ne južni nego sjeverac. Zato će se dnevna temperatura zraka spustiti za desetak stupnjeva u odnosu na početak tjedna. Čini se da bi prošlo većinom suho.

Četvrtak nam donosi djelomično sunčano i suho vrijeme. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar pa ostaje malo primjerenija temperatura. Ujutro malo ispod 10, a danju između 17 i 20 Celzijevih stupnjeva.

U petak suho i pretežno sunčano uz lagani sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura oko desetke, a najviša dnevna u laganom porastu do 21 ili 22 Celzijeva stupnja.

Za vikend suho i većinom sunčano. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperatura zraka u daljnjem porastu. I noćna i dnevna sve viša tako da bi u subotu dnevni maksimalac išao do 24, a u nedjelju možda i do 26 ili 27 Celzijevih stupnjeva. Trebamo već misliti i na UV indeks, mjeru štetnog sunčevog zračenja. Ako ćete biti duže na otvorenom zaštitite se od jakog sunca, osobito između 11 i 16 sati.

Ponedjeljak nam nosi i dalje vrlo toplo vrijeme, ali prema kraju dana uz više oblaka postoji mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom. Još je teško reći koliko bi kiše palo jer će se raditi o onim proljetno-ljetnim pljuskovima. U nastavku sljedećeg tjedna bi vrijeme onda trebalo biti promjenjivije i svježije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook