Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedna prognoza: Kristijan Božarov otkriva što nas čeka do ponedjeljka

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)


Ovaj tjedan donosi nam prvo nekoliko svježijih, a zatim nekoliko toplijih dana. Zabrinutost za voćare i poljoprivrednike mogla bi uzrokovati najava mogućeg mraza u srijedu i četvrtak ujutro. Nadajmo se da neće donijeti štetu. Prema vikendu sve toplije, ali i nestabilnije pa krajem tjedna raste mogućnost za kišu, osobito tijekom nedjelje kad bi ponovno moglo zahladiti. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

U utorak najviša dnevna temperatura između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva. Navečer hladnije.

Srijeda nam donosi suho i sunčano, ali prohladno vrijeme. Osobito će hladno biti u ranim jutarnjim satima kad je moguć i slab mraz jer će temperatura zraka pasti na nulu ili malo ispod nule. Danju uz obilje sunca idemo do petnaestak stupnjeva.

Slabog mraza može biti i u četvrtak ujutro, temperatura opet blizu nule. Danju lijepo, suho i pretežno sunčano pa će dnevna temperatura brzo rasti. Tome će pridonijeti i lagana južina pa bi dnevni maksimalac mogao narasti do 17 ili 18 stupnjeva.

Jutro će biti prohladno još i u petak, ali ipak u plusu. Dan nam najavljuje uglavnom suho vrijeme, izmjenjivat će se sunce i povećana naoblaka, rijetko gdje uz koju kap kiše. U popodnevnim satima možemo očekivati temperaturu između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva uz lagani vjetar.

Južina se nastavlja i tijekom subote. Djelomično sunčano i toplo vrijeme uz povremenu naoblaku. Većinom suho ili samo ponegdje malo kiše ili neki kraći pljusak, osobito prema kraju dana. Temperatura još uvijek oko ili blizu 20 stupnjeva uz jugozapadni vjetar.

U nedjelju izgleda oblačnije i svježije. Povremeno će biti kiše ili pljuskova pa budite na oprezu ako imate planove ili radove na otvorenom. Jutarnja temperatura ugodna, a dnevna će se sniziti zbog oblačnijeg vremena, moguće kiše i okretanja vjetra na sjeverac. Hladnije ostaje i u ponedjeljak, još uz mjestimičnu kišu, u gorju i snijeg.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook