Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi tjednu vremensku prognozu


U prošlom tjednu vratilo se većinom suho i sunčanije vrijeme. Ujutro je ponegdje bilo vrlo slabog mraza koji srećom nije nanio veće štete. Ponovno je bilo toplije prema kraju tjedna pa nam je Uskrs prošao uz puno sunca i topline. U ovom tjednu vjerojatno ćemo imati dvije promjene, prvu u utorak uz moguće pljuskove i manje osvježenje i onda još jednu takvu negdje oko petka ili subote. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak nestabilno pa će postojati mogućnost za nešto kiše ili pokoji kraći pljusak s grmljavinom. Ali treba napomenuti da to nije neka konkretnija kiša u velikoj količini. Čini se da će jedan val kiše doći ujutro, zatim bi sredinom dana trebala uslijediti stanka nakon koje bi kasno popodne i navečer opet moglo biti pljuskova. Malo će osvježiti, ali ostajemo u kategoriji ugodnih temperatura. Jutarnja blizu 10, a najviša dnevna između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda nam donosi mirno i ugodno toplo vrijeme. Bit će djelomično sunčano uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Ponegdje je moguć kratkotrajan pljusak ili malo kišice, uglavnom popodne. Jutarnja temperatura će biti slična kao u utorak, a dnevna temperatura će rasti pa ćemo poslijepodne mjeriti između 20 i 22 Celzijeva stupnja. Biometeorološka situacija će biti relativno nepovoljna zbog južine.

U četvrtak očekujemo većinom suho i vrlo toplo vrijeme. Prevladavat će sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i dosta izraženom južinom. Jutro nam donosi temperaturu od 8 do 12, a popodnevna temperatura bi trebala narasti na vrlo toplih 25 Celzijevih stupnjeva. Nastavlja se i razdoblje nepovoljne biometeorološke situacije. Imajte samo na umu da je UV indeks već dosta visok pa bi se trebalo štititi od sunca, osobito u razdoblju između 11 i 16 sati.

Petak će još biti dosta topao, ali i promjenjiv dan. Uz više oblaka postojat će mogućnost za kišu ili pljusak praćen grmljavinom, osobito kasno poslijepodne ili navečer. Temperatura zraka će biti dosta visoka, ali u slučaju pljuska nekoliko stupnjeva niža.

Za vikend izmjena oblaka i sunca, ali nestabilno pa su i dalje mjestimice mogući kiša ili pljusak. Čini se da ostaje ugodno, ne baš tako toplo kao sredinom tjedna, ali nema ni nekog drastičnog zahladnjenja. Slično vrijeme nas čeka i početkom sljedećeg tjedna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook