Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu


Dugi niz dana imali smo uglavnom suho vrijeme, danju toplo, ali noću relativno hladno uz slabe jutarnje mrazeve. U petak je došlo kratkotrajno pogoršanje uz malo kišice, ali već od subote opet je postalo ugodnije. U ovom tjednu nastavit će se iznadprosječno toplo vrijeme. Moguća su dva kraća pogoršanja uz nešto kiše, prvo u noći s ponedjeljka na utorak, a drugo tamo negdje oko subote. Zajedničko svim danima je da nema nikakvih pravih zimskih temperatura kao što je bilo lani u ovo doba. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak promjenjivo uz izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. Uglavnom je tijekom ranog jutra još ponegdje moguće malo kiše, a predvečer samo ponegdje kraći pljusak. Bit će malo hladnije, ali ništa zimsko, sve to i dalje spada pod ugodne ranoproljetne dane. Jutarnja temperatura zraka oko 2 ili 3, a najviša dnevna 12 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda nam donosi više sunčanog vremena. Čini se posve suho, ponovno nam dolazi i lagana južina. Jedino će jutro biti prohladno uz minimalnu temperaturu oko nule i mogućnost za slab mraz. Danju će nas sunce zagrijati na ugodnih 15-17 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme bi se trebalo zadržati i tijekom četvrtka. Pretežno ili djelomično sunčano, suho i toplo. I jutarnja i dnevna temperatura bi trebale biti u porastu pa ćemo poslijepodne možda uhvatiti toplih 20 Celzijevih stupnjeva. Puhat će umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadni vjetar. Južina će biti u punom zamahu, a bioprognoza nepovoljna.

U petak će biti djelomično sunčano i toplo, ali ipak malo nestabilnije pa nije isključena pojava nekog kraćeg proljetnog pljuska ili naleta kišice. Ako i bude kiše to će biti samo lokalno i u maloj količini. I dalje umjeren i pojačan jugozapadni vjetar, a temperatura zraka slična ili samo stupanj-dva niža nego u četvrtak.

Za subotu očekujemo nešto više oblaka, a mogućnost za kišu ili pljusak je malo veća nego u petak. Važno je naglasiti da to nije neka obilna i dugotrajna kiša, nego više onako proljetnog karaktera. I dalje nije na vidiku neka velika količina, ali s lokalnim pljuskovima može se skupiti koja litra kiše po metru kvadratnom. Još će malo osvježiti, ali sve je to u domeni ranog proljeća.Malo će osvježiti, ali i dalje ostaje ugodno.

U nedjelju se nastavlja taj proljetni tip vremena. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, većinom suho, ali u nekom dijelu dana može se dogoditi kratkotrajan pljusak ili nešto kiše. Još uvijek toplo uz južinu.

Ponedjeljak bi nam mogao donijeti više kiše i osjetan pad temperature zraka sa sjevernim vjetrom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook