Prethodni članak
Sljedeći članak

Tihomir Vančina zamijenio Stjepana Fotivca na čelu Športske zajednice KZŽ

Nakon šesnaest godina došlo do promjene na čelu Športske zajednice KZŽ


U resotranu Zagi u Oroslavju održana je Izborna skupština Športske zajednice KZŽ, krovnog tijela zagorskog sporta. Nakon šesnaest uspješnih godinu i četiri mandata, Stjepan Fotivec svoje je mjesto propustio još uvijek aktivnom nogometašu Tihomiru Vančini, koji ujedno obavlja i vrlo zahtjevnu ulogu ravnatelja zabočke bolnice. Svi su se složili da je ovaj izbor vrlo kvalitetan i Vančina je dobio jednoglasnu potporu.

- Odlazim ponosan s obzirom na učinjeno. Napravili smo puno dobrih stvari u ovih 16 godina. Tihomir Vančina je moj osobni izbor i siguran sam da će dobro voditi športsku zajednicu KZŽ – riječi su sada već bivšeg predsjednika nakon izbora.

- Moja sportska karijera je pri kraju, a ovo je za meni novi veliki sportski izazov. Uz pomoć dobrih kontakata koje imam, te uz suradnju sa županom Kolarom želim dići zagorski sport na jedan još viši nivo. Dobivam u nasljeđe dobro uređenu Športsku zajednicu i nastavit ću istom smjeru. Imam dobar Izvršni odbor, dobre ljude oko sebe i mislim da ćemo odlični funkcionirati – riječi su novog predsjednika Tihomira Vančine.

Od ove godine ŠZ KZŽ imat će tri dopredsjednika, pa će tako Vančinini najbliži suradnici biti Tatjana Tuđa, Stjepan Merkaš i Saša Kundih. Uz njih će u Izvršnom odboru važne odluke donositi i: Ivica Balagović, Vanja Brundula, Boris Galoić, Albert Kontak, Zdenko Kozina, Branko Krkalo, Stjepan Latin, Željko Lukina, Anđelko Pregiban, Željko Stošić, Ozren Hanžek te nove snage Marinko Hranić i Đino Sinković. U Nadzornom odboru i dalje će stolovati Zdravko Popović (predsjednik), te članovi Cvetko Grabušić i Tomislav Krčar, dok će njihovi zamjenici biti Lucija Sedlar, Jurica Sirovec i Matija Lukina.

Najvrijednijeg suradnika Vančina će kao i Fotivec imati u tajniku Branku Piljeku.

Bivši predsjednik, Stjepan Fotivec, imenovan je predstavnikom ŠZ KZŽ u Skupštini Hrvataskog olimpijskog odbora, a njegova zamjenica je Tatjana Tuđa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook