Prethodni članak
Sljedeći članak

[TEŠKO SU OZLJEĐENI] Bombaš samoubojica zabio se u hrvatske vojnike u Afganistanu

  • Foto: HV

    Foto: HV


Ministar obrane Damir Krstičević održava izvanrednu konferenciju za novinare kako bi izvijestio javnost o izvanrednom događaju koji se dogodio u misiji u Afganistanu gdje hrvatski vojnici sudjeluju u misiji NATO-a.


-Rano jutros dogodio se napad na vozilo hrvatske vojske u Kabulu. Prema zadnjim informacijama imamo tri ozlijeđena vojnika od kojih jedan ima teške ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti. Druga dvojica imaju teže ozljede: jedan ima lom noge, a drugi ozljedu ruke, ali nisu u životnoj opasnosti. Radi se o izoliranom napadu. Drugi su na sigurnom. Pruža im se potrebna pomoć i podrška, a sada je glavno zbrinuti ozlijeđene vojnike i umiriti obitelji vojnika - rekao je Krstičević, a prenosi portal Vijesti.hr.


U hrvatske vojnike zaletio se samoubojica na motoru, rečeno je na konferenciji. Da vozilo nije bilo blindirano, posljedice bi bile puno teže. Hrvatske snage u Afganistanu nastavljaju svoju misiju, ali uz posebne mjere opreza. Obitelji ozlijeđenih vojnika su obaviještene o događaju, a ostali vojnici također su se javili svojim obiteljima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook