Prethodni članak
Sljedeći članak

Spasilac na bazenu reanimirao djevojčicu koja se utapala

Na vanjskim bazenima u Termama Tuhelj utapala se djevojčica, a reanimirao ju je spasilac na bazenu


Arhivska fotografija

Nešto poslije 17 sati na vanjskim bazenima u Termama Tuhelj umalo se utopila djevojčica, izvijestila je policija. Iz bazena ju je izvukao spasilac te je reanimirao.

Djevojčica je bez svijesti prevezena u Opću bolnicu Zabok, a zasad nije poznato kakvo je njezino zdravstveno stanje. Policijski očevid je u tijeku.

12-godišnjakinja se poslijepodne kupala na vanjskim bazenima s grupom školske djece, rekla je direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar za Media servis. Uslijedila je prava drama.

"U jednom trenutku je potonula. Naši spasioci su odmah reagirali. Izvukli su djevojčicu iz vode, uspješno je reanimirali. Uključio se i jedan liječnik koji je slučajno bio u to vrijeme na bazenima. Djevojčica je prije dolaska Hitne službe došla svijesti. Prevezena je u zabočku bolnicu. Koliko imam informacije, djevojčica je u redu i proći će bez ikakvih posljedica", ispričala je Kolar.

Sve upućuje na to da su spasioci reagirali na način za što su stručno osposobljeni, rekla je Kolar. "Sreća je da je sve tako završilo", zaključila je i uoči početka prave sezone kupanja još jednom apelirala na oprez.

"Nažalost, slične situacije se događaju često. To je još samo jedno upozorenje i djeci i roditeljima da moraju paziti i poštivati kućni red bazena, kao i svih ostalih prostora kojima se krećemo", poručila je direktorica Termi Tuhelj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook