Prethodni članak
Sljedeći članak

SVJETSKI USPJEH ZAGORSKIH VINA: Bodrenov Cuvée dobio vinsku zvijezdu, Vuglecov pjenušac osvojio titulu šampionu

Vina Bodren Cuvée Ledeno Vino iz 2007. i Vuglec Extra Brut iz 2013. godine iz Krapinsko-zagorske županije briljirala su na desetom VinoComu, međunarodnom festivalu vina i kulinarstva, održanom u hotelu Esplanade u Zagrebu 27. i 28. studenog


U sklopu Festivala održana je dodjela Vinskih zvijezda. Ocijenjena su 224 vina iz Hrvatske, Europe i svijeta, a apsolutni pobjednik je Bodren Cuvée Ledeno Vino iz 2007. godine, kojem je ocjenjivačka komisija dodijelila veliku zvijezdu. Vino je osvojilo 99 od 100 bodova koja je u povijesti ovog ocjenjivanja dodijeljena po prvi puta. Za isto vino Boris Drenški također je dobio posebno priznanje za najbolje od svih ocijenjenih vina na dodjeli Vinskih zvijezda te posebno priznanje za najbolje od svih ocijenjenih predikatnih i ostalih slatkih vina. Drenški je dobio priznanje i za ledenu berbu iz 2012. godine, koje je sa osvojenih visokih 95 bodova ocijenjeno sa pet zvjezdica.



Velik uspjeh ostvarila je i Vinarija Vuglec breg, koja je na prvom nacionalnom ocjenjivanju vina Vina Croatia, održanom u sklopu Vinocoma s pjenušcem Vuglec Extra Brut iz 2013. godine osvojila titulu šampiona u kategoriji pjenušaca. Uz vinske nagrade, na Festivalu su dodijeljene i nagrade G.E.T. reporta za vinarije u području vinskog turizma, gdje je Bolfan Vinski vrh proglašen drugom najboljom destinacijom za vinski turizam u Hrvatskoj i prvo mjesto za područje bregovite Hrvatske, a Vuglec breg drugo mjesto u kategoriji, također za područje bregovite Hrvatske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook