Prethodni članak
Sljedeći članak

Svi tuguju, plaču, nemaju riječi kojom bi opisali Rajka Dujmića


Teško je danas svima. Najteže je obitelji i prijateljima glazbenicima. Od posljedica teške prometne nesreće preminuo je tekstopisac, skladatelj, glazbenik, vokal i – vječni dječak sa zaraznim dječačkim smijehom na usnama i u očima, legendarni Rajko Dujmić. Dfruštvene mreže, mediji i sve komunikacijske platforme preplavljene su njegovom glazbom. Rajko je više neće skladati ni pjevati, ali one će ostati. Ostat će živjeti Rajko Dujmić i zbog činjenice da je obitelj odlučila donirati njegove organe, a posljednji ispraćaj bit će sljedećeg tjedna.
Malotko se danas nije sjetio „Tonke“, „Milene“, „Nebeskih kočija“ i mase drugih hitova koje su već odavno vječne. On je ostvario svoj san. Kad smo, ne tako dugo, razgovarali s njim, Rajko, koji je većinu svoje karijere proveo u „Novim fosilima“ kazao nam je da mu je želja bila osnovati bend po uzoru na grupu „ABBA“ s višeglasnim pjevanjem. Uspjelo mu je to od prve do posljednje pjesme u Novim Fosilima i po tome će biti zauvijek zapamćen baš kao i njegove pjesme.
Kao što rekoh, većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča Budi uvijek blizu iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila poput:“Plava košulja“, „Tonka“, „Ključ je ispod otirača“....Ni druge pjesme nisu manje popularne jer je u svakoj netko pronašao sebe.

 


Zasluge za svoj rad i Bogom dan talenat okrunjen je Porinom za životno djelo.
Tužni moramo se uvijek iznova prisjetiti da ćemo svi doći k njemu, a tada ćemo svi zajedno zapjevati onu...

[video1]

  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook