Prethodni članak
Sljedeći članak

Svetokriška 'Naj akcija' – 'Stolčeki za učionicu na otvorenom'

Djeca predlažu drvene 'stolčeke' na sklapanje kako bi ih mogli lako nositi i pospremati. Općina podržava ideju i pronalazi majstora stolara koji prema ideji učenika, članova Kluba mladih tehničara izrađuje drvene stolice


Društvo „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje i Koordinacijski odbor Općina prijatelj djece imaju i ove godine zanimljivu 'Naj akciju' 'Naj - akcija se provodi pri Savezu Društava „Naša djeca“ Hrvatske. Od svakog se grada i općine koji imaju status Grad ili općine – prijatelji djece, očekuje da u okviru svoje ukupne planirane godišnje aktivnosti odabere, osmisli i provede novu aktivnost, koju u toj godini ocijeni najpotrebnijom i najkorisnijom za djecu. Takvu akciju prijavljuje Središnjem koordinacijskom odboru Gradovi i općine prijatelj djece za „Naj akciju“ godine.

 

Djeca, članovi Dječjeg općinskog vijeća iznijela su na sastanku s predsjednicom DND-a Nevenkom Sinković, pripremajući aktivnosti za Dječji tjedan, potrebu uređenja učionice na otvorenom i predložila da to bude naša ovogodišnja „Naj akcija“.

 


Želja je da se parkić pri školi, koji ima dva drvena stola i klupe, proširi na neki način dodavanjem mjesta za sjedenjem uz obvezni razmak. Prostor se tako može pretvoriti u učionicu na otvorenom koju za lijepog vremena mogu koristiti svi učenici škole, a preporučuje se nastavu držati što više vani što je vezano uz epidemiološke mjere.
Naša škola sada nema takav prostor pa bi to bilo nešto novo, lijepo i korisno, poručuju iz svetokriške škole.

 


Prijedlog je da se nabave čvrste, ali lako prenosive stolice. . U akciji sudjeluju svi učenici predmetne nastave koji na satovima tehničke kulture vodootpornim bojama boje „stolčeke“. Svaki razredni odjel boji dva „stolčeka“, jedan djevojčice a drugi dječaci. Izbor motiva je po želji djece i međusobnom dogovoru. Tako smo dobili 22 vesela „stolčeka“ i možemo ih koristiti za nastavu na otvorenom. Djeca se vesele učionici na otvorenom koja je u petak, 23. 10. 2020. zahvaljujući lijepom sunčanom danu i proradila.

 


Naša ovogodišnja „Naj akcija“ bit će u ovo vrijeme Corone korisna svim učenicima naše škole, a imamo ih 405. Učionica na otvorenom uvijek će se moći koristiti, a nastava u parkiću pri školi ili pod brezama, novi je način rada i izazov djeci i učiteljima. Našu 'Naj akciju' nazvali smo ' Stolčeki za učionicu na otvorenom – kažu u Svetom Križu Začretju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook