Prethodni članak
Sljedeći članak

SVETA KATA, SNIJEG NA VRATA: Očekuje nas znatnije pogoršanje vremena i niske temperature

Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda


Danas se slavi blagdan svete Katarine uz kojeg se veže vrlo poznata uzrečica 'Sveta Kata, snijeg na vrata'. Prema pučkom kalendaru, taj je blagdan označavao posljednje dane jeseni i početak zime. No čini se da ove godine Kata neće donijeti snijeg, barem ako je suditi prema vremenskoj prognozi portala 'Kad će kiša'. Ipak, dolazi nam znatnije pogoršanje vremena.

Danas će, prema tvrdnjama spomenutog portala, biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho, a krajem dana se očekuje jača promjena vremena s kišom. Vjetar slab do umjeren, mjestimično i jak jugozapadni, a krajem dana i u noći na nedjelju će okrenuti na umjeren i prolazno jak sjeverni. Jutarnja temperatura od 3 do 7°C, u krajevima s vjetrovitom noći od 7 do 11°C, a najviša dnevna od 13 do 16°C.

U nedjelju u noći i ujutro oblačno s kišom, u gorju iznad 600 metara susnježicom i snijegom. Prijepodne i sredinom dana prestanak oborina, a zatim ponegdje djelomično razvedravanje. Vjetar u noći i ujutro umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, danju uglavnom slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od 3 do 7°C, a najviša dnevna od 5 do 8°C.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook