Prethodni članak
Sljedeći članak

Svehrvatska smotra Dani kruha održana danas u Stubakima

Na smotri pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora predstavilo se pedesetak vrtića i škola iz Hrvatske, Vojvodine te Bosne i Hercegovine


Domaćin Svehrvatske smotre ''Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.'', u organizaciji Udruge ''Lijepa Naša'' i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, ove godine bila je Općina Stubičke Toplice.

Smotra na kojoj se predstavilo pedesetak vrtića i škola iz Hrvatske, ali i hrvatska školska odjeljenja iz Bosne i Hercegovine te Vojvodine, održana je danas u Hotelu Matija Gubec. Na raznolikim štandovima sudionici su prikazali bogatstvo plodova svoga zavičaja, uz kruh te zaboravljene recepte i jela od jesenskih plodova.

U prigodnom programu, koji je započeo pozdravima domaćina, krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i načelnika Stubičkih Toplica Vladimira Bosnara te predsjednika organizatorske udruge Ante Kutla i ispred Sabora Dunje Špoljar, sudjelovali su učenici Osnovne škole Stubičke Toplice, DV Zvirek, kvartet ŽMIK i dječji župni zbor, nakon čega je održana sveta misa koju je predvodio mons. Mijo Gorski.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook