Prethodni članak
Sljedeći članak

Svećenik iz Afrike služio svetu misu u Kumrovcu

Svećenik i misionar Odilon Singba koji je u Hrvatsku došao prije 13 godina iz jedne od najsiromašnijih afričkih zemalja Benina


Kapela Svetoga Roka u Ravnom Brezju pokraj Kumrovca bila je gotovo pretijesna za oko 300 - tinjak učenika kumrovečke i tuheljske osnovne škole koji su tamo obilježavali Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenicima OŠ Lijepa naša iz Tuhlja i OŠ Josipa Broza su se pridružili ravnateljice Željka Topfer i Snježana Romić te  vjeroučitelji Mirjana Mišković i Tomislav Krušlin te ostali učitelji.

Svetu misu uz tuheljskog župnika vlč. Dragutina Šengulu vodio je svećenik i misionar Odilon Singba koji je u Hrvatsku došao prije 13 godina iz jedne od najsiromašnijih afričkih zemalja Benina. Danas je kapelan na katoličkom sveučilištu i pomaže zagrebačkoj župi sv. Marka Križevčanina. U nadahnutoj propovjedi vlč. Singba približio je malim Zagorcima teške uvjete života u ovoj dalekoj i siromašnoj afričkoj zemlji. Gostovanje ovog zanimljivog svećenika organizirao je vjeroučitelj kumrovečke osnovne škole Tomislav Krušlin. Nakon blagoslova kruha, kolača i plodova jeseni, učenici su radosno podijelili svoj kruh nakon čega je uslijedio povratak kućama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook