Prethodni članak
Sljedeći članak

SVEČANOST U CRKVI SV.JELENE KRIŽARICE: 20 godina otkako vlč. Marijan Culjak obnaša župničku službu

Župnik je na današnjem misnom slavlju kazao kako mu je srce prepuno


Danas se napunilo 20 godina kako velečasni Marijan Culjak obnaša službu župnika sv. Jelene Križarice u Zaboku. Predvođeni nekolicinom župnih suradnika, župljani su tu obljetnicu željeli proslaviti na malo svečaniji i neobičniji način. Naime, misno je slavlje započelo svečanom procesijom uz mnoštvo ministanata koji su se okupili na jutarnjem slavlju, liturgijskim suradnicima i predslaviteljem mons. Ivanom Miklenićem i vlč. Culjakom. Zbor je zapjevao pjesmu spominjući prigodni tekst 'Tvoj svećenik kod oltara svetu službu započinje'.

U ime župljana, ali i svih vijeća župe riječ zahvale uputio je dr. Balagović koji se prisjetio dolaska župnika u Zabok ističući kao je njegovim dolaskom započela „nova era“ župe sv. Jelene Križarice. - Njegova otvorenost i gostoljubivost svih ovih godina svjedoči koliku ljubav i predanost daruje župljanima pokazao se vlč. Marijan uspješnim na duhovnome, intelektualnom i pastoralnom planu. - rekao je Balagović. Dodao je kako je kao župnik uvijek tu bio za svoje župljane te da bi uvijek pronašao način za naći sve što je u tom trenutku bilo potrebno.

Na samom kraju obratio se i župnik koji je kazao kako mu je srce prepuno jer su mu se mladomisnički ideali ispunili. Zahvalio je svima s kojima je surađivao svih ovih godina ali i svima onima koji su danas prisustvovali svetoj misi.

Svečanost je nastavljena u dvorani zabočkog DVD-a kojoj se pridružio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek čestitajući župniku na vrijednoj obljetnici i zahvalio na svim zajedničkim akcijama koje smo poduzeli na dobrobit Grada i župe i svih stanovnika grada Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook