Prethodni članak
Sljedeći članak

SVEČANO I VESELO U STUBAKIMA: Prva polnoćka u novoj crkvi okupila mnoštvo ponosnih vjernika

Nakon dječje polnoćke održana je i predstava, a za ''pravu'' polnoćku udruge su pripremile kolače, kuhano vino, kavu i rakiju te su se prikupljala sredstva u humanitarne svrhe


Baš kao što je lani na Badnjak obećano župljanima, jučer je slavljena prva polnoćka u novoj Crkvi svetog Josipa u Stubičkim Toplicama. Iako je još uvijek u izgradnji, mještani su s ponosom stigli na prvu misu u crkvu koju su tako dugo iščekivali u svom mjestu.

Na dječjoj polnoćki koju je služio župnik Ivica Šestak okupilo se toliko vjernika da su jedva stali unutar zidova, a za najmlađe je nakon mise igrana i predstava.

Jednaka se gužva stvorila i na ''pravoj'' polnoćki, što samo dokazuje koliko nova crkva znači mještanima.

Puno mi nova crkva znači, jer, evo, na polnoćku mogu doći sa cijelom obitelji i to nas veseli. U maloj kapelici nije bilo mjesta, bili smo vani ili smo morali doći puno prije – rekla je Željka Maruica rodom iz Pile, koja je iz Zagreba došla na prvu polnoćku.

Da nova crkva puno znači mještanima, složila se i Štefica Barišić, osobito sada u vrijeme blagdana i obiteljskim praznika. – Jako brzo i lijepo je izgrađena, svi smo sretni i zadovoljni zbog toga i jako ponosni da se konačno, nakon dugo vremena, nešto jako lijepo dogodilo u Stubičkim Toplicama.

Radosni smo da se u našem mjestu konačno ostvarila jedna dugogodišnja želja, da smo dobili jednu lijepi, veliku crkvu. Sad još samo da vjernici budu ti koji je budu pohađali redovito, a ne samo za velike praznike – rekao je Stjepan Sedlar.

Osim nove crkve za koju je rekao da puno znači Topličancima, Josip Božić pohvalio je i svećenika. – Crkva je lijepa, velika, svaka čast. No, jako nam je dobar svećenik, tek je došao, a već je puno napravio. Svi su ljudi zadovoljni, dobrovoljno pomažu oko svega i mislim da budu sad više dolazili u crkvu.

U novoj će se crkvi mise služiti samo privremeno, danas te sutra na blagdan Svetog Stjepana kao i na Novu godinu, a onda u siječnju radovi kreću dalje.

Kakva je atmosfera bila na prvoj polnoćki u Stubakima, pogledajte u kratkom videu.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook