Prethodni članak
Sljedeći članak

SVEČANA SJEDNICA I MISA: Marija Bistrica proslavila Dan općine

Uz Dan Općine Marija Bistrica, koji se slavi 13. srpnja, u ponedjeljak 11. srpnja u Bluesun hotelu Kaj održana je svečana sjednica Vijeća Općine Marija Bistrica


Prije sjednice u Karmelu Bistričkom služena je misa uz Dan Općine koju je predslavio mons. Lovro Cindori, kanonik prvostolnog Kaptola zagrebačkog i nekad dugogodišnji župnik i čuvar Svetišta MBB-e. U prezentaciji nazvanoj Priča o Mariji Bistrici, predsjednik Vijeća Teodor Švaljek istaknuo je da Mariju Bistricu njeni čelnici 2025. godine vide kao ”jedinstveno zagorsko, hrvatsko i svjetsko, duhovno, turističko i kulturno odredište zadovoljnih, dobrih i sretnih ljudi, zatim kao mjesto umreženih i povezanih, hrvatskih i europskih marijanskih svetišta te prijateljskih općina i gradova.

Također je istaknuo 4 bitne točke koje su obilježile rad nove vlasti u proteklom razdoblju (2013. – 2016.). To su TRANSPARENTNOST I ZAJEDNIŠTVO – pristup svim mještanima i naseljima unutar općine kroz redovito održavanje sjednica Općinskog vijeća i poticanja rada Mjesnih odbora u naseljima., Provođenje NEOVISNIH REVIZIJA cjelokupnog rada u Općini, Stvaranje i ažuriranje točnih BAZA PODATAKA kako bi se spriječila moguća manipulacija naknada, Ažurna NAPLATA POTRAŽIVANJA (jednakost svih, osim socijalne kategorije), a kao vrlo važnu spomenuo je i virtualnu komunikaciju. Također je još jednom naglasio važnost otkupa zemljišta i u prezentaciji prikazao kako bi trebala izgledati nova Marija Bistrica, uz novi vrtić, groblje i mrtvačnicu, za što su gotovi projekti i čeka se otvaranje mjera fondova Europske unije, kao i u budućnosti uz novu osnovnu i srednju školu, srednju glazbenu školu, centar za posjetitelje, hodočasnički centar, dvoranu i novo nogometno igralište.

Na svečanoj sjednici Općine Marija Bistrica dodijeljena su i priznanja i nagrade. Povelju Općine dobila je dr. sc. Sanja Kovačić, dobitnica državne nagrade za volontiranje za 2014. godinu, koja i dalje nesebično daje svoje vrijeme za dobrobit ljudi, mjesta i Općine. Priznanja Općine dobili su: Petra Ptiček za postavljanje umjetničke instalacije „Bistričko srce“, Biserka Klaužer za dugogodišnji predani rad te sudjelovanje na državnim natjecanjima iz tehničke kulture, Centar za vozila Hrvatske uz 10. godišnjicu otvaranja poslovnice u Mariji Bistrici, DVD Tugonica – Podgrađe za 70 godina neprekidnog rada te promicanje vatrogastva na području Općine Marija Bistrica, Nanbudo klub Marija Bistrica za 25 godina aktivnog djelovanja i promicanje športa i zdravog života djece i mladih, te folklorna skupina „Ježi“ KUD-a Lovro Ježek, koja aktivno djeluje od 2013.godine te je dvije godine zaredom slavila na županijskim smotrama dječjeg stvaralaštva KZŽ. Nagrade Općine u iznosu od 500 kuna dobili su učenici OŠ Marija Bistrica: Roberto Hren, Filip Čukman i Tihana Car.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook