Prethodni članak
Sljedeći članak

SVE MANJI BROJ PRVAŠIĆA: Tek po jedan đak u PŠ Brezno i Gregurovec

U prvi razred osnovne škole u Krapinsko - zagorskoj županiji ove jeseni kreće 1219 prvašića


Ove godine u prvi razred osnovne škole u Krapinsko - zagorskoj županiji kreće 1219 zagorskih prvašića. U odnosu na proteklu školsku godinu to je za 6 prvašića manje, doznajemo iz Ureda državne uprave Krapinsko – zagorske županije. Područne škole iz godine u godinu imaju sve manje đaka, većinom su to najviše do tri učenika koji se upisuju u prvi razred.

U PŠ Brezno (OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli) i Gregurovec (OŠ Ljudevit Gaj Mihovljan) sjedit će tako od ove jeseni po jedan prvašić, u PŠ Dubovec,  Hum Stubički, koje spadaju u matičnu školu OŠ Matije Gupca Gornja Stubica i Petrovoj Gori koja pripada OŠ Franje Horvata Kiša Lobor po dva.

Gledamo li osnovne škole koje nemaju područnih odjeljenja,  malo učenika, jedva dvoznamenkasti broj ove će godine biti u tuheljskoj osnovnoj školi, 13 prvašića, a u OŠ Gornje Jesenje 15.

Najviše prvašića svake godine ima OŠ K. Š. Đalskog Zabok, ove jeseni ukupno 78, 65 u matičnoj školi te pet u PŠ Špičkovina i osam u PŠ Martinišće. Sve manji broj prvašića, očito je i razlog što svake godine ostane sve više slobodnih upisnih mjesta za srednje škole.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook