Prethodni članak
Sljedeći članak

SVAŽIĆ: 'Izgradnja novog hotela kineskog ulagača trajat će oko godinu dana'

'Važan faktor razvoju turizma svakako je otvorenje Vodenog parka Aquae Vivae, a koliko sam upoznat pripremaju dokumentaciju za proširenje na vanjske sadržaje'

  • SVAŽIĆ.JPG
  • Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi

    Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi

  • Uskoro počinje i rekonstrukcija Bellevuea

    Uskoro počinje i rekonstrukcija Bellevuea

  • SVAŽIĆ.JPG
  • Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi
  • Uskoro počinje i rekonstrukcija Bellevuea

Ovoga tjedna Krapinske Toplice slave dan Općine i dan Župe. Tim povodom razgovarali smo s načelnikom Ernestom Svažićem o projektima koji su trenutno u realizaciji, ali i onima koji će se realizirati u predstojećem razdoblju.

Turizam u zamahu

Kako je rekao, ove godine uspješno je poboljšana komunalna infrastruktura, a voda je dovedena do rubnih dijelova općine. - Vodoopsrba je dobro razvijena, ali odvodnju treba unaprijediti. Surađujemo sa Zagorskim vodovodom na projektu sustava odvodnje s biološkim pročistačem, a radovi bi trebali početi iduće godine – istaknuo je Svažić dodajući kako će nastojati intenzivirati suradnju sa ŽUC – om. Kroz prvu godinu svog mandata, a to je nastavio i u novom mandatu, Svažić je isticao važnost razvoja turizma za Krapinske Toplice. Nedavno je tako Villa Magdalena otvorila nove sadržaje što načelnik smatra izrazito važnim. – Vlasnici Ville Magdalene pokazali su da se isplati ulagati u Krapinske Toplice te pridonijeli imidžu općine. Drugi važan faktor razvoju turizma svakako je otvorenje Vodenog parka Aquae Vivae, a koliko sam upoznat, pripremaju dokumentaciju za proširenje na vanjske sadržaje – rekao je načelnik Krapinskih Toplica. Priča, još jedna investicija je u realizaciji, a riječ je o obnovi Bellevuea. – Vlasnik je u fazi odabira izvođača radova pa ubrzo počinje obnova i toga objekta. Bit će to također značajno za imidž Toplica jer je riječ o jednom poznatom povijesno – turističkom objektu – naglasio je. No Krapinske Toplice bit će poprište provedbe još nekih mnogo većih projekata. Naime, u planu je izgradnja dva velika hotela. Prvi je onaj ruskog investitora, a drugi kineskog ulagača koji bi se uskoro trebao početi graditi. Kinezi će, naime, srušiti stari Hotel Toplice i na tom mjestu izgraditi novi. – Kineski ulagač ponovno je u Hrvatskoj što dokazuje da mu je projekt novog hotela jako važan. Prema nekim informacijama, tijekom jeseni bi dokumentacija trebala biti spremna i počelo bi se s radovima. Mislim da oni ne bi trebali trajati dulje od godinu dana – objasnio je čelnik Krapinskih Toplica.

Novi projekti

Jedan od velikih projekata koji je odrađen na području općine, jest i izgradnja vrtića. Iako je, prema riječima načelnika, u javnosti bilo prijepora o tome je li vrtić prevelik, je li za njega izabrano dobro mjesto i je li funkcionalan, vrijeme je pokazalo da on odlično funkcionira. – Od jeseni ćemo imati oko 120 djece u vrtiću, a u sklopu njega bit će i jedna jedinica za 'malu školu'. Obzirom na aktualne trendove i otvaranje novih radnih mjesta, možemo očekivati da će za pet godina biti potrebna i njegova dogradnja – istaknuo je Svažić. Kada su u pitanju planovi za predstojeće vrijeme, Svažić kaže kako će i na dalje pokušavati uz dobru suradnju sa institucijama pronaći i neke dodatne izvore financiranja mimo proračuna. – Projekt šetnice, biciklističke staze i pješačkog mosta iza općine prijavili smo na natječaj programa za ruralni razvoj. Nastavljamo i s radovima na platou kod crkve, a imamo i još nekoliko velikih klizišta za sanirati – rekao je Svažić. U planu je i daljnje asfaltiranje nerazvrstanih cesta kojih se, prema riječima načelnika, nastoji asfaltirati barem po 2,5 km godišnje.

Badlfest

U sklopu proslave dana općine šesti se puta održava i Badlfest čiji je idejni začetnik bio upravo načelnik Ernest Svažić. - Nisam imao neka posebna očekivanja od manifestacije kada smo krenuli prvi puta u njenu realizaciju, ali znao sam da Krapinskim Toplicama nedostaje neka brendirana manifestacija. Imali smo mi i koncerata i predstava, ali sve to nije bilo zaokruženo. Mislim da je Badlfest uspješna manifestacija na kojoj se trudimo osmisliti program u kojem ima za svakoga ponešto – dodao je načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook