Prethodni članak
Sljedeći članak

[SVAKA POMOĆ JE DOBRODOŠLA] Roditelji 6 – godišnjeg dječaka s 20 dijagnoza trebaju pomoć

Mario živi uz pomoć kisika i kanile i potrebna mu je 24-satna skrb…

  • foto: zagreb.info

    foto: zagreb.info


Kako navodi portal Zagreb.info, roditelji malog Marija, dječaka koji ima 6 godina i stopostotni je invalid s gotovo 20 dijagnoza, obratili su se medijima jer trebaju pomoć.

Hrabri lav Marek, kako ga zovu, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji Niko i Kristina bore se za svaki Marekov novi dan. Mario je rođen je na carski rez, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba. - Naš Mario živi uz pomoć kisika i kanile te zahtjeva 24-satnu skrb. Živimo kao podstanari. Muž ima status njegovatelja, a mjesečno samo na lijekove i laksativ trošimo 1000 kuna. Već se skupljalo za Marija – kupljena je medicinska oprema, no sada apel ide za osnovne troškove života, navela je njegova majka Kristina Ujdur, prenosi Zagreb.info.

Mario je dvije godine bio u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Ondje mu je napravljena korekcija terapije te je pušten kući. Zadnjih godinu i pol je na kućnoj njezi, ali veoma često završi u bolnici.

Obitelj živi u podstanarskom stanu, imaju još jednu djevojčicu i pomoć bi im, kažu, dobro došla. Novac za malog Mareka, kako ga od milja zovu, može se uplatiti na račun HR3724020063102578894 u Erste banci na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate samo treba naznačiti da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Marija. Za donacije iz inozemstva BIC/SWIFT je ESBCHR22.

Link na članak:

https://www.zagreb.info/aktualno/roditelji-vape-za-pomoc-dijelite-dalje-mali-mario-ima-gotovo-20-dijagnoza/214706?fbclid=IwAR3hYS9ABItexxpyq1Wsxc2bSFCphuYY4n7qzf5mrhN4hZ6gPEBYdWWXROQ

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook