Prethodni članak
Sljedeći članak

[SVAKA ČAST] Nikola Špoljar apsolutni pobjednik na prvenstvu Oružanih snaga u krosu

Trećeplasirani je Alen Čretni koji je također član Atletskog kluba Zabok


U Sinju je u četvrtak, 28. ožujka 2019. u organizaciji Gardijske motorizirane brigade HKoV-a održano 20. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu, na kojem su sudjelovala i dva naša člana kluba. Ukupno je sudjelovalo 106 natjecatelja, među kojima i 33 žene.

Natjecanje se provodilo na prostoru Atletskog kluba Sinj , a završna svečanost održana je u vojarni 126. brigade HV-a, gdje su uručene medalje i pehari najuspješnijim pojedincima i ekipama.

Postrojenim natjecateljima se prigodno obratio izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH, zapovjednik GMBR brigadni general Tihomir Kundid, koji je pohvalio sve sudionike te čestitao najboljima.

Apsolutni pobjednik utrke je naš Nikola Špoljar sa vremenom 35:45, drugoplasirani je Danijel Katalenić 37:10, a trećeplasirani je također član AK Zabok, Alen Čretni sa rezultatom 37:32.

U kategoriji žene seniorke prvo mjesto osvojila je kadetkinja Tajana Židov (HVU), drugo satnica Sanja Đapić-Štriga (SIMS), a trećeplasirana je vojnikinja Mara Pejić (GOMBR). Među veterankama najbolja je bila nadnarednica Valentina Županić (Bojna veze), drugo mjesto osvojila je narednica Elis Krnjus (HRM), a treće državna službenica Slavica Šestak (Dom GS-a).

U kategoriji mlađi seniori zlatnu medalju osvojio je kadet Alen Čretni (HVU), srebrnu vojnik Kristijan Sušilović (GMBR), a brončanu vojnik Antonio Đurčević (GOMBR). Među starijim seniorima najbolji je bio skupnik Nikola Špoljar (GMBR), drugo mjesto osvojio je Ivan Gale (HRM), a trećeplasirani je skupnik Stjepan Novoselec (GOMBR), dok je među veteranima zlato osvojio nadnarednik Danijel Katalenić (ZZP), srebro natporučnik Ivan Gerenčir (GOMBR), a broncu stožerni narednik Mladen Tisaj (PVP).

U kategoriji ekipno žene prvo mjesto osvojile su pripadnice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, drugo Hrvatskog vojnog učilišta, a treće Pukovnije vojne policije, dok je u kategoriji ekipno muški prvoplasirana Gardijska motorizirana brigada, druga je Gardijska oklopno-mehanizirana brigada, a treća ekipa Hrvatskog vojnog učilišta.

Može se još spomenuti kako je Nikoli ovo četvrta pobjeda zaredom u vojnom krosu, Alenu je ovo prvi nastup i pokazao je da može konkurirati sa najbržim vojnicima OSRH.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook