Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra započinje 'Tjedan kajkavske kulture 2017'

Za vrijeme trajanja manifestacije na snazi će biti privremena regulacija prometa u Krapini


Sutra službeno započinje najznačajnija manifestacija kajkavskog govornog područja, Tjedan kajkavske kulture u Krapini. Svečano otvorenje predviđeno je u 17 sati na Trgu Ljudevita Gaja, a u slučaju kiše, otvorenje će biti upriličeno u Festivalskoj dvorani. U programu je Pozdrav Kaju – Dječji korzo, a potom u 19 sati slijedi zabavno – glazbeni program s Auswinkl muzikantima s oberštajerskom muzikom i gostima, Klapom Kmeti i Sinišom Miklaužićem.

Uoči početka manifestacije, već danas Pučko otvoreno učilište i Galerija grada Krapine organiziraju izložbu “Iz atelijera”, koja će se otvoriti u 19 sati. U 19.30 sati započet će i koncert “Ususret festivalu”, na kojem će nastupiti Marija Borić, Karla i Dino Miklaužić i Ronald Žlabur, uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca i Tomislava Presečkog i voditelja Zlatka Turkalja – Turkija.

Za vrijeme trajanja manifestacije na snazi će biti privremena regulacija prometa u Krapini. Tako će sutra, 3. rujna, biti zatvoren promet od 14 do 23 sata Ulicom Ljudevita Gaja (od kuće Jurman) te Trgom Ljudevita Gaja. U četvrtak 7. rujna, i petak 8. rujna, zatvara se promet Ulicom Ljudevita Gaja (od kuće Jurman) i Trgom Ljudevita Gaja u vremenu od 15 do 5 sati, a posebno na odvojku Trga Ljudevita Gaja prema mostu sv. Ivana Nepomuka zatvara se promet od  srijede 6. rujna od 6 sati kontinuirano do nedjelje 10. rujna do ponoći, zbog organizacije manifestacije „Vinski plac".

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook