Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra gljivarite v Stubakima

Tradicionalna gljivarijada održava se sutra u Pili, u šumu se kreće u 10.30 sati


Za sve ljubitelje gljiva i gljivarenja, Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice, pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, organizira sutra tradicionalnu jesensku manifestaciju Gljivarenje v Stubakima.

Program u Parku vozača – Pila, uz Sljemensku cestu, počinje u 10 sati, kada se, nakon otvorenja, kreće u branje gljiva u šume Medvednice. Povratak iz šume predviđen je za 12.30 sati, kada je na rasporedu determinacija ubranih gljiva i predavanje Mladena Strižaka.

Posjetitelji će se moći voziti konjskim zapregama, kušati gljivarski i lovački kotlić, tradicijske kolače, pečene kestene i švicarske kobasice te uživati u bogatoj ponudi eko – etno – eno proizvoda i raznolikoj ponudi OPG – a. Birat će se i najljepša košarica te održati dječje kreativne radionice.

Iz Zagreba s Glavnog kolodvora u 8.15 sati polazi i izletnički vlak, koji se za Zagreb vraća u 17.36. Iz Turističke zajednice Stubičke Toplice demantiraju vijesti kako je u Hotelu ''Matija Gubec'' zbog poplave zarobljeno 60 gostiju te da zbog poplave gljivarijade neće biti. Voda koja je prijetila Hotelu na vrijeme je zaustavljena te nije stradala imovina hotela, niti gostiju, a pripreme za Gljivarenje v Stubakima se obavljaju.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook