Prethodni članak
Sljedeći članak

Susret s krapinskom književnicom za djecu i mlade, Nenom Lončar

Nena Lončar uspješna je književnica, dobitnica nekoliko nagrada, od kojih je posljednja u nizu nagrada za najbolje djelo iz područja dječje književnosti i književnosti za mladež Mali princ, čija je dodjela održana nedavno u Tuzli (BiH). Dodjela nagrada održana je u sklopu 15. međunarodnog dječjeg festivala „Vezeni most“, a autorica je nagradu osvojila za roman Sve o Evi – vodič za sanjare, za kojeg je 2017. godine dobila nagradu Grigor Vitez


U četvrtak, 08. studenog u Gradskoj knjižnici Krapina održan je susret s književnicom za djecu i mlade, Nenom Lončar.

Nena Lončar uspješna je književnica, dobitnica nekoliko nagrada, od kojih je posljednja u nizu nagrada za najbolje djelo iz područja dječje književnosti i književnosti za mladež Mali princ, čija je dodjela održana nedavno u Tuzli (BiH). Dodjela nagrada održana je u sklopu 15. međunarodnog dječjeg festivala „Vezeni most“, a autorica je nagradu osvojila za roman Sve o Evi – vodič za sanjare, za kojeg je 2017. godine dobila nagradu Grigor Vitez.

Prema riječima žirija, (Nagrada Grigor Vitez): „Nena Lončar ovim tekstom otkriva čudesne svjetove, ne samo one izmišljene, za sanjare, nego i povijesno dokumentirane. Djelo je, kako ističe, žanrovski miks s elementima tinejdžerskog, pustolovnog, povijesnog i obiteljskog romana. Odlikuje se složenošću, zanimljivošću i vještinom pripovijedanja, te originalnim poredbama koje mu daju posebnu draž, ocijenilo je povjerenstvo“. O ovome romanu, ali i drugim djelima iz autoričinog stvaralačkog opusa, bilo je riječi na susretu u krapinskoj Gradskoj knjižnici, a događanju je nazočila i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook