Prethodni članak
Sljedeći članak

Susret esperantskih pisaca u Hrašćini

Organizatori skupa koji će se održati u subotu 16. rujna su Hrvatski savez za esperanto iz Zagreba i Esperantsko društvo „Trixini“ iz Hrašćine


Ove subote, 16.rujna, u Hrašćini, održat će se susret esperantskih pisaca, prevoditelja i publike. Gošća će biti hrvatska književnica Zora Heide, koja je niz godina života provela u Danskoj, Švedskoj i na Islandu, a sada živi u Hrvatskoj. Bila je članica Danske književne udruge, piše na hrvatskom i esperantu i mnogo je prevodila, među ostalim i veliki dio opusa književnice Višnje Strahuljak. Njezine će pjesme čitati studenti iz Studentskog esperantskog kluba.

Iz Poljske dolazi Teresa Nemere,koja će publiku upoznati s međunarodnim književnim natječajem o Visli, a moći će se čuti i o ranom stvaralaštvu najplodnijeg mađarskog autora Istvana Nemerea, koji je preveden i na hrvatski jezik. Zdravko Seleš predstavit će novi roman ruskog autora Mikaela Bronštejna „Zvijezde sam upregnuo da sanjaju“. Glazbeni program u počast Lazaru Ludvigu Zamenhofu u povodu 100. obljetnice smrti osnivača međunarodnog jezika esperanta izvest će Neven Mrzlečki, član opere HNK. Damir Mikuličić predstavit će novi međunarodni projekt  EU koji se odvija u osam zemalja, a vodi ga izdavačka kuća Izvori.

Filatelističko društvo „Zaboky“ iz Zaboka u povodu Susreta esperantskih pisaca organizirao je omotnicu s prigodnim žigom koji će biti u upotrebi u petak 15.rujna na pošti u Hrašćini. Organizatori skupa su Hrvatski savez za esperanto iz Zagreba  i Esperantsko društvo „Trixini“ iz Hrašćine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook