Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠULJA NAM SE ZIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima

U ovom tjednu neće biti ni blizu tako toplo kao u prošlom


Veći dio prošlog tjedna smo proveli osjetno toplije uz južinu. Sveta Kata nam nije doslovno donijela snijeg, ali u prenesenom značenju ona ne znači nužno da će taj dan pasti snijeg nego da otprilike u tom periodu hladniji dani polako preuzimaju glavnu ulogu. To će se i ostvariti jer u ovom tjednu neće biti ni blizu tako toplo kao u prošlom. Već od nedjelje je ponovno došlo do pada temperature s oborinama, prvo s kišom, ali u ovom tjednu možda se malo snijega spusti i do nizina. Bit će i dosta hladno, a u noćima koje budu vedrije očekuje se mraz. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Mraza će biti i u utorak ujutro s temperaturom ispod nule, a moguća je i magla. Tijekom dana sunčana razdoblja iako se magla i niski oblaci mjestimice mogu i dulje zadržati. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0°C, a najviša dnevna do 6 ili 7 Celzijevih stupnjeva.

Novo pogoršanje moguće je sredinom tjedna, oko srijede, kad će se šansa za pahulje u nizinama malo povećati, ali vrsta oborine će jako ovisiti o temperaturi zraka jer ćemo u nizinama biti baš u nekoj graničnoj temperaturnoj zoni između kiše i snijega. U svakom slučaju ne smije nas iznenaditi ako se pojavi malo susnježice ili mokrog snijega, ali prednost ipak ima kiša jer će temperatura ostati u plusu. Više oborina bliže Sloveniji gdje je i veća šansa za snijeg.

U četvrtak će se nastaviti uglavnom oblačno vrijeme. Povremeno su moguće oborine – kiša, susnježica i snijeg. Temperatura zraka će i dalje biti granična pa zato budite spremni da u nekim mjestima padne snijeg, a drugdje ostane samo na kiši…teško je točno precizirati.

Petak bi trebao biti uglavnom suh. Jutro hladnije uz mraz i mjestimičnu maglu, a tijekom dana će možda biti i malo sunca.

Za subotu se može najaviti novo naoblačenje uz mogućnost oborina. S obzirom da će biti dosta hladno u igri su i kiša i snijeg. Teško je u ovom trenutku kad smo pisali prognozu pogoditi temperaturu točno u stupanj. Naime, bit ćemo na granici kišnih i snježnih oborina, a u tim situacijama jedan stupanj gore ili dolje može odigrati presudnu ulogu hoće li padati kiša ili snijeg. Čini se i da će više oborina biti u južnijim dijelovima središnje Hrvatske nego na krajnjem sjeveru.

U nedjelju pretežno oblačno i hladno. Povremeno se očekuju i oborine, može biti i kiše i snijega pa postoji mogućnost i za nastanak snježnog pokrivača. U gorju sigurno, ali možda i u nizinama. Puhat će sjeverni vjetrovi, a temperatura se očekuje oko nuli ili samo malo u plusu. Prema kraju dana lagano smirivanje vremena pa bi u ponedjeljak moglo biti suho. Jutro hladnije, danju bez veće promjene.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook