Prethodni članak
Sljedeći članak

Sukob Upravnog vijeća i ravnateljice vrtića Bubamara zbog zapošljavanja djelatnika

Problem je nastao ove zime kada se na raspisani natječaj za radno mjesto odgajatelja javilo troje kandidata koji su ispunjavali uvjete, pri čemu je ravnateljica željela zaposliti jednu, a Upravno vijeće drugu osobu.


Gradsko vijeće Donje Stubice raspravljalo je o aktualnoj problematici u Dječjem vrtiću Bubamara, posebno vezano na zapošljavanje u ovoj ustanovi, a na sjednici je bila nazočna i ravnateljica vrtića Vesnica Borlak, javlja Radio Stubica

Problem je nastao ove zime kada se na raspisani natječaj za radno mjesto odgajatelja javilo troje kandidata koji su ispunjavali uvjete, pri čemu je ravnateljica željela zaposliti jednu, a Upravno vijeće drugu osobu. Upravno vijeće je pritom smatralo da prednost pri zapošljavanju, u slučaju ispunjavanja natječajnih uvjeta, treba imati osoba iz Donje Stubice.

Na kraju nije zaposlen nitko, a to radno mjesto popunjeno je u međuvremenu s osobom koja je na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa. Nakon podulje rasprave Gradsko vijeće je zaključilo da se moraju izgladiti narušeni odnosi između Upravnog vijeća i ravnateljice. Pritom je dana podrška Upravnom vijeću vrtića u provođenju odluka u interesu grada kao osnivača ove ustanove, a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook