Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinanciranje prijevoza i nabave udžbenika za srednjoškolce s područja Zlatar Bistrice

Troškovi prijevoza za učenike srednjih škola iz Zlatar Bistrice bit će pokriveni u stopostotnom iznosu


Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić donio je odluku o sufinanciranju troškova prijevoza i pravu na sufinanciranje nabave udžbenika za sve srednjoškolce koji imaju prebivalište na području općine u ovoj školskoj godini.

Učenici srednjih škola, uz sufinanciranje troškova prijevoza u dijelu koji se odnosi na jedinicu lokalne samouprave, Odlukom ostvaruju pravo i na pokriće udjela troškova prijevoza koji bi teretili roditelje/staratelje, čime su pokriveni troškovi prijevoza učenika srednjih škola u 100 % - tnom iznosu. Sufinanciranje troškova prijevoza za sve učenike regulirati će se ugovorima s ovlaštenim prijevoznicima. Učenici srednjih škola ostvaruju pravo na sufinanciranje nabave udžbenika u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od  350 kuna. Uvjet za ostvarivanje prava je da učenik i oba roditelja imaju prebivalište na području općine.

Detalji o ostvarivanju prava, kao i obrazac zahtjeva, može se pronaći na web stranici Općine Zlatar Bistrica ili u Jedinstvenom upravnom odjelu, a zahtjev se može predati do 30. rujna.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook