Prethodni članak
Sljedeći članak

[SUDJELOVAT ĆE 15 TIMOVA] U Pregradi će se održati državno prvenstvo mažoretkinja

Domaćini prvenstva su Hrvatsko udruženje mažoret timova i Mažoretkinje Dubrovčan


Hrvatsko udruženje mažoret timova i Mažoretkinje Dubrovčan organizatori su 6. Državnog prvenstva mažoretkinja koji se održava 27. i 28. travnja u sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada.

Sudjeluje 500-tinjak mažoretkinja iz 15 timova, a dolaze iz raznih krajeva Hrvatske. U dva dana timovi će se natjecati s ukupno 140 koreografija u nekoliko kategorija. Državno prvenstvo se održava za vrijeme trajanja manifestacije Proljeće u Pregradi te dodatno obogaćuje proslavu Dana grada s defileom mažoretkinja kroz centar grada u nedjelju.

- Zahvaljujući uspješnom plasmanu Mažoretkinja Dubrovčan na lanjskom državnom natjecanju u Vodicama gdje smo su osvojile Kup Hrvatske nadamo se uspješnom prvenstvu kod nas u Zagorju. Udruga Mažoretkinje Dubrovčan broji 54 člana i svi će u ta dva dana pokazati sve što su marljivo uvježbali sa svojim trenericama. Na službenom otvorenju u subotu predstavit će se najmlađa skupina klinceza koja će otvoriti vrata svim timovima da uspješno započnu natjecanje. Veselimo se svakom uspjehu naših članova, a posebno na domaćem terenu – rekle su jedne od organizatorica Mažoretkinje Dubrovčan.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook