Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠUDIGO bio domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti učenika srednjih škola

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok je 6. ožujka ove godine bila domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti učenika srednjih škola Krapinsko zagorske županije...


Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok je 6. ožujka ove godine bila domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti učenika srednjih škola Krapinsko zagorske županije.

Na natjecanju je sudjelovalo 24 učenika iz pet srednjih škola i to: SŠ Krapina, SŠ Zabok, SŠ Oroslavje, SŠ Zlatar i SŠ Pregrada.

Učenici su bili podijeljeni u 4 skupine sukladno visini godine koju pohađaju u svojim školama. U 1, 2. i 4. skupini natjecalo se po 5 učenika, a u trećoj skupini njih 9.

Učenica Dora Pugar (Srednja škola Zlatar, mentor prof. Dražen Ljubić) osvojila je 1. mjesto u 1. skupini. Učenik Domagoj Vincelj (Srednja škola Krapina, mentorica prof. Danijela Pavić) osvojio je 1. mjesto u 2. skupini. Učenica Matea Agatić (Srednja škola Oroslavje, mentorica prof. Renata Čandrlić) osvojila je 1. mjesto u 3. skupini. Učenica Anamarija Galović (Srednja škola Krapina, mentorica prof. Danijela Pavić) osvojila je 1. mjesto u 4. skupini.

Božica Šarić, predsjednica povjerenstva županijske razine natjecanja u zamjeni i ravnateljica Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok svim je natjecateljima uručila prigodne nagrade i priznanja, a mentorima zahvalnice.

Učenici sa osvojenim prvim mjestima dobili su knjigu „Hrvatski nacionalni simboli“ dr. sc. Marija Jareba, a kao i svi ostali sudionici natjecanja dobili su i broj VP-a koji obrađuje tematiku Sinjske alke, te blokić za bilješke i kemijske olovke. Nagrade je osigurala Izdavačka kuća 'Alfa' i prof. Stjepan Bekavac, te im se ovim putem zahvaljuju.

Sudjelovanje na Županijskoj razini natjecanja velika je čast i odgovornost, te pohvalu zaslužuju svi učenici kao i njihovi mentori, a pobjednicima želimo poziv na Državno natjecanje i što bolje rezultate.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook