Prethodni članak
Sljedeći članak

Subvencionirani udžbenici za sve zabočke osnovnoškolce

U proračunu je za subvencioniranje udžbenika planirano 260 tisuća kuna

Grad Zabok u školskoj godini 2018./19. subvencionirat će kupnju udžbenika za sve zabočke osnovnoškolce. Sukladno planovima, i vodeći računa o važnosti obrazovanja, Grad Zabok od iduće školske godine uvodi hvalevrijednu novinu – umjesto subvencioniranja nabavke udžbenika za učenike osnovnih škola po socijalnom kriteriju, od školske godine 2018./19. kupnja udžbenika bit će subvencionirana svima zabočkim osnovnoškolcima s prebivalištem na području Grada Zaboka, za što je u proračunu planirano 260 tisuća kuna.

Subvencioniranje nabavke udžbenika učenicima srednjih škola i dalje će se vršiti prema socijalnom kriteriju. Prijedlog odluke gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka naći će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Sukladno prijedlogu, pravo na pomoć ostvarili bi svi učenici osnovne škole s prebivalištem na području Grada Zaboka, u iznosima: 1. učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole – 300,00 kuna, 2. učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole – 400,00 kuna te 1. učenici s teškoćama u razvoju od 1. do 4. razreda osnovne škole – 400,00 kuna, 2. učenici s teškoćama u razvoju od 5. do 8. razreda osnovne škole – 500,00 kuna.

Za srednju školu, kao što je spomenuto, subvencioniranje bi se vršilo prema socijalnom kriteriju, uz novost, da se naknada povećava na 400,00 kuna.

U školskoj godini 2017./18. učenici osnovne škole imali su pravo na pomoć (socijalni kriterij) od 200,00 kuna (1-4 razred) i 300,00 kuna (5-8 razred), a učenik srednje škole (socijalni kriterij) 300,00 kuna.

Pravo na pomoć prema socijalnom kriteriju ostvarivala se, i ostvarivat će ga obitelji čiji prihodi po članu kućanstva ne prelaze 1.000,00 kuna.

Iz Grada Zaboka napominju da će se odluka, obrasci i rokovi za dostavu zahtjeva objavit po donošenju Odluke na Gradskom vijeću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zbog vjetra. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog - DC50 i DC27.  Za sve skupine vozila otvoren...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program