Prethodni članak
Sljedeći članak

[STUBICA-STRAŽA] Dobar derbi bez golova

1. ŽNL 17. kolo: Stubica – Straža 0:0


Derbi 17. kola 1. zagorske lige na rasporedu je bio u Donjoj Stubici, gdje je drugoplasirana Stubica dočekala vodeću Stražu. I jedni i drugi u derbijima kolo prije odigrali su u gostima neodlučeno, Straža 1:1 kod Ivančice, a Stubica je u Oroslavju vodila 3:0, pa gubila 3:4 i na kraju izborila bod iz penala o kojem se i danas priča, i mišljenja su podijeljena čak i nakon gledanja snimke. No, 16. je kolo davna prošlost, a vodeća Straža je drugo uzastopno gostovanje htjela odraditi sa što manje štete, dok se Stubica zasigurno nadala skalpu vodećeg.

Na odmor bez golova

Prvi su u 3. minuti zaprijetili gosti. Dino Jutriša se našao na nekih 15 metara od gola i jednu ubačenu loptu sjajno potegnuo pod prečku, ali se Karlo Rajilić na golu Stubice rastegnuo i izvrsno obranio. Stubica je prvi puta ozbiljnije zaprijetila u 8. minuti, kada je prijetnja trajala skoro 2 minute. Najprije se po lijevoj strani probio Toru Ooyama, prevario čuvara i pucao iskosa, no Ivan Novak na golu Straže brani.

Lopta se odbija do Jakova Kormana, koji puca sa 10-ak metara, ali u blok. Gosti ne otklanjaju opasnost do kraja i nakon 30-ak sekundi opet je Ooyama na udarcu, i opet Novak brani, točnije odbija u prečku i korner, nakon kojega puca glavom Petar Benko, a Novak i opet odbija u korner. U 10. minuti Jutriša prima loptu na lijevoj strani napada gostiju i puca, ali samo u obrambeni blok. U 13. minuti opet gosti prolaze po lijevoj strani, uslijedio je ubačaj i vrlo dobar udarac glavom Davida Janžeka, ali i još bolja obrana Rajilića.

Na drugoj strani u 16. minuti slobodan udarac sa 18 metara iskosa izvodi Matija Drempetić i puca preko gola. U 19. Ooyama je sjajno došao iz drugog plana na ubačaj iz kornera, ali ipak mrvicu prekasno, pa obrana blokira udarac. Minutu kasnije drugi Japanac u redovima Stubice Yuto Kamba ubacuje, a Robert Glavač glavom puca pored gola. U 22. minuti japanska kombinacija. Kamba pronalazi Ooyamu u sredini kaznenog prostora, ovaj lijepo prima na prsa, ali udarac je neprecizan. U 25. minuti Korman se super probio po desnoj strani, prošao trojicu igrača i pucao iskosa po zemlji, Novak siguran. Na drugoj strani Marko Strabić u 36. minuti dobiva loptu s desne strane i sa 20 metara puca, ali u blok. U 39. minuti Drempetić puca iz slobodnjaka sa 35 metara preko gola, a na drugoj strani nakon kornera u 41. minuti Tin Brezinščak puca glavom, ali je Rajilić siguran. Zadnji udarac u prvih 45 minuta imali su domaćini. Kamba je probio lijevu stranu, nabacio, a Korman puca, no Novak odbija u korner.

Udarac puno, golova ništa

U nastavku prvi udarac u okvir gola upućuju gosti, točnije Igor Križanec, koji je jednu odbijenu loptu dočekao na 30-ak metara i pucao po zemlji, no bio je to lagan posao za Rajilića. Puno opasnije je bilo u 52. minuti na drugoj strani, kada se Ooyama iznimno brzo spustio po lijevoj strani i sa 5-6 metara iskosa pucao, no Novak odbija u korner. Iz tog kornera kapetan Dario Matuša puca glavom, a Novak vadi loptu ispod prečke. U 55. minuti Jutriša prima loptu malo na desnoj strani, ali u vrlo dobroj poziciji, no udarac je mlak i Rajilić hvata loptu. U 58. minuti nova šansa za Stražu, kada se Brezinščak odlično oslobodio na lijevoj strani i pucao, ali uz pomoć obrane Rajilić je i to obranio.

U 65. minuti Drempetića je osvojio 30-ak metara, dao za Nikolu Pešeca na lijevoj strani. Pešec puca, ali Novak brani. U 76. minuti Kamba se probio po lijevoj strani, ali opet je završnica problematična, pa Novak upisuje još jednu obranu. U 81. minuti gužva pred golom gostiju, no napadači Stubice ne uspijevaju ozbiljno zaprijetiti, pa obrana gostiju otklanja opasnost. U 84. minuti Denis Krsnik se lijepo probio po lijevoj strani i nabacio opasnu loptu pred gol, no ispred Borne Vidičeka Kamba izbija glavom. U 89. minuti s lijeve strane nabacuje Jutriša, a Kamba izbacuje u  korner. Iz njega nije bilo opasnosti, a ubrzo nakon toga sudac svira kraj, pa jedna zanimljiva utakmica ipak završava bez golova. Istina da se nogomet igra zbog golova i da ih u ovoj utakmici nije bilo, no derbi ipak nije razočarao.

Zvjezdan Brlek, trener NK Stubica:

''Tipična prvenstvena utakmica između prva dva rivala. Moram priznati da mi je žao za 3 boda. Mislim da smo bili nešto malo bolji u ovoj utakmici i dokazali da smo mogli pobijediti. Ali generalno Straža ipak je stabilnija i čvršća momčad od nas, ali danas žalim za dodatna dva boda.''

Miljenko Kunštek, trener NK Straža:

''Pravi derbi. Vidjelo se da igra druga momčad protiv prve i zbilja svaka čast i domaćinima i mojim dečkima na prikazanome. Bila je to utakmica sa šansama s jedne i druge strane. Na kraju bez golova, mi zadovoljni. Ono po kaj smo došli smo i ostvarili. Bitno da smo očuvali tih 8 bodova prednosti i da možemo imati daljnji mir u nastavku prvenstva.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook