Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigla građevinska dozvola za gradnju eko-bazena u Pregradi

Riječ je o eko-bazenu koji djelomično 'kopira' izgled jezera, a u jednom svom dijelu ima suhi filter i pregrađeno područje s regeneracijskim biljem i raslinjem


Nakon desetak mjeseci priprema i izrade projektne dokumentacije, prošlog tjedna Grad Pregrada dobio je i građevinsku dozvolu za gradnju biološkog bazena.

-Građevinska dozvola za izgradnju biološkog bazena s pratećim objektima i infrastrukturom izdana je 11.12.2017. od Krapinsko-zagorske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Pregrada. Trošak izrade projektne dokumentacije iznosio je 236.085,88 kuna, uz sufinanciranje Krapinsko-zagorske županije u iznosu od 50.000,00 kuna te tvrtke Kamgrad d.o.o. u iznosu od 50.000,00 kuna. Hrvatski telekom financirao je u cijelosti izvedene radove izmještanja telekomunikacijske infrastrukture s područja na kojem se planira gradnja bazena – rekao nam je gradonačelnik Marko Vešligaj te dodao kako projektna dokumentacija i građevinska dozvola predstavljaju preduvjet za prijavu projekta izgradnje biološkog bazena na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava.

Podsjetimo, riječ je o eko-bazenu koji djelomično 'kopira' izgled jezera, a u jednom svom dijelu ima suhi filter i pregrađeno područje s regeneracijskim biljem i raslinjem, tako da bez dodavanja ikakvih kemikalija uvijek ima kristalno čistu vodu. I ovaj bazen, kao i tisuću takvih diljem Europe, projektirala je slovenska projektantska tvrtka 'Lumil'.

Pregradski bazen bit će površine 1500 četvornih metara, imat će pješčanu plažu koja će se u blagom nagibu spuštati prema bazenu, veliko područje za neplivače dubine 1,35m te područje za plivače dubine 2,5m na kojem će biti i mogućnost postavljanja triju plivačkih staza. Uz to, imat će drvene platoe i molove za sunčanje, dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku te dva objekta: jedan za ugostiteljske usluge, a drugi za garderobe, recepciju, sanitarije te prostoriju za prvu pomoć

-Ovisno o rezultatima natječaja, nadamo se kako bi izgradnja samog biološkog bazena započela 2019. godine – najavio je gradonačelnik Vešligaj.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook