Prethodni članak
Sljedeći članak

Srušen dotrajali most kod Kotke

Novi most bit će završen do sredine svibnja, a bit će širi, sigurniji za promet i dobit će dvije pješačke trake


U Krapini su i dalje aktualni radovi na mostovima. Prošlog ljeta sagrađen je most preko Krapinice kod Lilda, zatim je saniran Wochlov most, čime je uređen sjeverni ulaz u grad Krapinu, a ovih dana započeli su radovi na mostu kod Kotke.

Most je potpuno srušen, a na njegovom mjestu sagradit će se novi most. – Most je bio u izrazito lošem stanju, građen je prije stotinu godina i tada je zadovoljavao potrebe ondašnjeg prometa. No onda tamo nije bilo niti zgrada, niti muzeja, niti škole, a niti Kotke, koja zapošljava 600 – injak radnika. Dva automobila na tom se mostu ne mogu mimoići, a pješaci i djeca hodali su po kolničkoj traci. Stoga smo odlučili da se most proširi, dobit će dvije kolničke trake i pješačke staze sa svake strane – pojasnio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Investicija je vrijedna 1,5 milijuna kuna, a financira je Grad Krapina. Novi most pustit će se u promet najkasnije do sredine svibnja, navodi gradonačelnik, a građani ne moraju brinuti oko izgleda novog mosta, jer će prepoznatljive bočne stranice biti napravljene kao replike starog zida, odnosno izgledat će isto.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook