Prethodni članak
Sljedeći članak

Srednjoj školi Bedekovčina 453.000 kuna

Bespovratna sredstva koja je dobila škola dobivena su za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. godine

Jučer je potpisano 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. Potpisivanju je prisustvovao i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek.

Ministarstvo poljoprivrede provelo je naime, Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi rezultat kojeg je 30 odobrenih projekata. Pri raspisivanju Javnog poziva bilo je osigurano 5 milijuna kuna, no zbog velikog interesa škola i izvrsnih projekata osigurano je dodatnih 8 milijuna kuna pa će ukupno biti dodijeljeno 13 milijuna kuna.

Prijavile su se škole koje provode obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine s projektima ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge. Jedna od njih je i Srednja škola Bedekovčina, koja je dobila 453.000 kuna bespovratnih sredstava.

- Potpisivanje ugovora između Ministarstva poljoprivrede i Srednje škole Bedekovčina dokaz je da Vlada RH, s Ministarstvom poljoprivrede brine o obrazovanju mladih poljoprivrednika. Opremanje praktikuma i nabava opreme za SŠ Bedekovčina omogućit će daljnje usavršavanje budućih agronoma i inženjera poljoprivrede, kao i mladih poljoprivrednika, a za nas iz Savjetodavne službe, ovo je daljnji korak još boljoj suradnji s bedekovčanskom Srednjom školom i nastavak obrazovanja poljoprivrednika. Samo znanjem i obrazovanjem stvaramo bolju i konkurentniju hrvatsku poljoprivredu i mlade poljoprivrednike – rekao je Tušek.

Prijavljeni projekti obuhvaćaju ulaganje u opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata za uzgoj jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala te gljiva s pripadajućom opremom i infrastrukturom u sklopu školskog poljoprivrednog gospodarstva/praktikuma.

Ulaganje u opremu za berbu, sortiranje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda škole ili školske zadruge, ulaganje u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za školsku poljoprivrednu proizvodnju i gospodarskih vozila, ulaganje u opremanje objekata za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje proizvoda iz poljoprivredne proizvodnje škole ili školske zadruge te ulaganje u podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada na školskom poljoprivrednom gospodarstvu.

- Nismo očekivali ovoliko dobrih projekata, no naše poljoprivredne škole nadmašile su sva naša očekivanja. Zato smo i pronašli dodatnih 8 milijuna kuna jer je ulaganje u obrazovanje, pogotovo u obrazovanje budućih poljoprivrednika - ulaganje u našu budućnost. Čestitam svima koji su sudjelovali u pisanju ovih projekata i svima koji su svoj život i rad posvetili mladima. Nove tehnologije, praktičan radi i najnovija znanstvena istraživanja kao i ljudi koji će sva ta znanja koristiti u praksi dobar su temelj budućnosti naše poljoprivredne proizvodnje. - izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

izvor: Savjetodavna služba

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program