Prethodni članak
Sljedeći članak

Srednja škola Konjščina kreće u akciju!

SŠ Konjščina će se po prvi put kandidirati na natječaju za projekt, kojim bi se zainteresirani učenici i nastavnici u trotjednom stručnom usavršavanju dodatno educirali na strukovnim područjima ekonomije, strojarstva i elektrotehnike


Program Erasmus+ je najveći program Europske unije kojim se financiraju razvojni projekti sa područja obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta. Projekte provodi nacionalna Agencija za mobilnost i programe EU (www.mobilnost.hr).

Upravo je u tijeku natječaj za Projekt KA1+ECVET. Ovaj projekt pruža mogućnost dodatnog obrazovanja i osposobljavanja u struci kako učenicima, tako i zaposlenicima obrazovnih ustanova svih profila, ali i zaposlenicima povezanih poduzeća (npr. poduzećima gdje učenici obavljaju stručnu praksu).

SŠ Konjščina će se po prvi put kandidirati na natječaju za Projekt, kojim bi se zainteresirani učenici i nastavnici u trotjednom stručnom usavršavanju dodatno educirali na strukovnim područjima ekonomije, strojarstva i elektrotehnike.

Partner SŠ Konjščina u Projektu je poduzeće Vitalis iz Leipziga, Njemačka. Poduzeće Vitalis je registrirano za pružanje podrške u provođenju projekata EU i već preko 20 godina podržava svoje partnere sa raznih profesionalnih područja.

Učenicima i nastavnicima će tako biti ponuđena edukacija iz programa Paperless Office, Digital business/company, 3D Printer, Car Mechanics, SmartHome, IT networks.

Nadamo se uspješnom ishodu ovog natječaja, ali i novom poletu SŠ Konjščina u svijet suvremenog obrazovanja i osposobljavanja učenika, svijet novih tehnologija i kurikuluma, koji će ujedinjeni biti poticaj razvoju regionalnog gospodarstva te prosperitetu Hrvatskog zagorja…

       

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook