Prethodni članak
Sljedeći članak

Sportski objekt i vatrogasni dom ponovo će se prijaviti na natječaje EU fondova

Održana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Hum na Sutli vezana uz donošenje dviju odluka

  • NK Straži sportski objekt prijeko je potreban jer sada koriste kontejnere

    NK Straži sportski objekt prijeko je potreban jer sada koriste kontejnere


Na izvanrednoj sjednici općine Hum na Sutli održanoj prošle srijede donesena su dva prijedloga, odnosne odluke i to odluka o davanju suglasnosti za provedbu projekta izgradnje i opremanja Vatrogasnog doma Mali Tabor i odluka o davanju suglasnosti za provedbu projekta izgradnje sportske građevine u naselju Lastine.


Kako nam je pojasnio načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, projekti su to koji nisu prošli na natječajima zbog nedostatka novaca i pokušat će ih prijaviti ponovno. A, da bi ih prijavili, moraju imati odluku Općinskog vijeća. Naime, Općina Hum na Sutli planira graditi pomoćni objekt uz igralište Nogometnog kluba Straža. NK Straži ovaj je objekt prijeko potreban jer sada koriste kontejnere koji koliko toliko koriste svrsi, no prema standardima Nogometnog saveza, potreban im je novi čvrst objekt. Na ovom su se projektu čvrsto angažirali Općina Hum na Sutli i sam klub, koji do 2009. godine nije imao ni svoje vlastito igralište u RH. Humski su nogometaši utakmice igrali diljem Zagorja, po tuđim igralištima. Za vrijeme bivše Jugoslavije imali su zajedničko igralište u Rogatcu, no raspadom bivše države, infrastruktura ostaje u Sloveniji.

Vrijedna investicija

Projekt je vrijedan gotovo pet milijuna kuna. Novi objekt bi u donjem dijelu imao prostorije za nogometni klub od svlačionica, prostorija za suce, delegate, sanitarne čvorove, dok bi se na katu uredio jedan multifunkcijski prostor u kojem bi se uredila mala teretana i organizirale sportske aktivnosti poput stolnog tenisa i sl.. Kompletnu dokumentaciju počevši od projekata pa sve do građevinske dozvole te uobličavanja dokumentacije u fazu gotovosti za prijavu na natječaj Općina je uložila oko 185.000 kuna. Spreman projekt s kompletnom projektnom dokumentacijom Općina Hum na Sutli prijavila je na mjeru 7. 4., u okviru Programa iz ruralnog razvoja, no tada nije prošao na natječaju, baš kao i izgradnja novog vatrogasnog doma Mali Tabor. Oba projekta ponovno će se prijaviti na mjeru 7.2.1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autocestu A1 između čvorova Ogulin i Maslenica te državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program