Prethodni članak
Sljedeći članak

Sport kroz vrijeme ili Sutlanski vrijemeplov od 1938. pa sve do danas

Izložba je kroz fotodokumentaciju predstavila sportski život Huma na Sutli i susjednog Rogatca od godine 1938. pa sve do danas


U Narodnoj knjižnici Hum na Sutli otvorena je u petak izložba Sport kroz vrijeme kao dio kulturne manifestacije Sutlanski vremeplov koja se održava od 14. 6. do 28. 6. 2019. u Humu na Sutli.

Izložba je kroz fotodokumentaciju predstavila sportski život Huma na Sutli i susjednog Rogatca od godine 1938. pa sve do danas. Kontinuitet djelovanja do danas je zadržao NK „Straža koji je od 1947. do devedesetih godina koristio igrališe u Rogatcu, a za klub su igrali igrači iz jedne i druge sredine. Tvornica stakla Straža je nakon drugog svjetskog rata poticala razvoj sporta te su od šezdesetih i sedamdesetih godina osim nogometnog kluba u humskoj sredini djelovali Auto moto društvo, Ženski rukometni klub, Kuglaški klub,
Šahovski klub. Članovi pojedinih klubova ostvarivali su i vrhunske sportske rezultate te bili i prvaci Jugoslavije i Hrvatske - Zvonimir Blažun brzinske auto utrke.Također su se i borilački sportovi razvili u ovim krajevima 70-ih godina prošlog
stoljeća.

Sportski entuzijasti Srećko Fruk i Josip Drašković gimnastičari i poznavaoci karate vještina osnivači su i prvi treneri karate kluba ˝Honda Rogatec˝ koji je okupljao članove s jedne i druge strane Sutle.

Predstavljene su i udruge koje se danas rekreativno bave sportom u Humu na Sutli: Teniski klub Prišlin, KŠ Gustav Krklec Lupinjak, Sportsko ribolovno udruga „Klen“ i Lovačko društvo „Srndač“. Izložbu je otvorio izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije Goran Križanec, u glazbenom dijelu nastupali su Barbara Rehara i Boštajn Letnar članoviglazbenog sastava Jeannette iz Rogatca.

U subotu 15. lipnja u 16,30 održavat će se utakmica Debeli - Mršavi na igralištu Lastine. Ova utakmica inspirirana je sličnom utakmicom koja je održana 1962. godine na igralištu u Rogatcu. Posebni gosti na utakmici u Lastinama su: Kostelska pištola i humske mažoretkinje od 5 – 75 godina.

Manifestacija Sutlanski vremeplov završava svečanim koncertom u crkvi sv. Petra u Prišlinu
28. lipnja 2019. povodom 220 godina župe. Nastupaju: MPZ KUD-a Rikarda Jorgovanića, Župni zbor Prišlin, MPZ Rogaška Slatina, Župni zbor Prišlin, MPZ Rogatec. Sutlanski vremeplov organizirala je udruga Zagorski kraluš iz Huma na Sutla, uz suradnju Nogometnog kluba Straža, Udruge umirovljenika Hum na Sutli, KUD-a Rikarda Jorgovanića Crnog ribara i Župe Prišlin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook