Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠPLAJT: 'HNS ne zanima ni lijevo, ni desno, nego budućnost i kvalitetan život naših građana'

Jučer je u Centru za posjetitelje u Kumrovcu održana je redovna izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Krapinsko-zagorske županije


Jučer je u Centru za posjetitelje u Kumrovcu održana je redovna izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Krapinsko-zagorske županije. Uz preko stotinjak nazočnih članova skupštine i simpatizera kao gosti nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, predsjednica središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić, načelnik općine Klenovnik Mladen Blaško, zamjenik načelnika općine Sračinec Krunoslav Lukačić, voditelj Stožera III. Izborne jedinice Alan Košić te savjetnik ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Alan Grabar.

Na početku skupštine nazočnima se obratila Karolina Juzbašić koja je posebno istaknula kako su žene jedna od najjačih karika u obavljanju aktivnosti na terenu te je pohvalila rad članica županijske Ženske inicijative koje su se pokazale kao kreativne i marljive.

Predrag Štromar je na početku svog izlaganja još jednom podsjetio o razlozima ulaska u koaliciju na nacionalnoj razini u koju se, kao je rekao, nije ušlo zbog HDZ-a ni zbog HNS-a, ni zbog nas, nego zbog Hrvatske. Nadalje je Štromar istaknuo kako je vidljivo koliko je više ulaganja i investicija u sjever Hrvatske od ulaska u koaliciju. Spomenuo je i reformu obrazovanja, projekt energetske učinkovitosti, subvencionirane kredite, primjenu novih tehnologija u izdavanju građevinskih dozvola te se na kraju osvrnuo i na predstojeće parlamentarne izbore.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt predstavio je rezultate i aktivnosti u prošloj godini te planove za naredno razdoblje. - Snažna smo i stabilna organizacija i važan koalicijski partner ne političkim strankama, već prije svega našim građanima. Nas ne zanima ni lijevo, ni desno, nego budućnost i kvalitetan život naših građana. Zanima nas rezultat kojim ćemo omogućiti jednakomjerni razvoj svakog dijela naše županije i politika koja će život našim Zagorkama i Zagorcima učiniti boljim - istaknuo je Šplajt.

Izvještaj o radu Ženske inicijative HNS-a Krapinsko zagorske županije u protekloj godini podnijela je predsjednica Željka Benčić koja je u svom izlaganju istaknula kako članice Ženske inicijative KZŽ svoje aktivnosti provode kroz političku participaciju u izvršnoj vlasti kako na županijskom nivou, tako i na nivou gradova i općina.

Na kraju je Šplajt izvjestio prisutne kako je na predsjedništvu Županijske organizacije odlučeno da se na skorašnjim stranačkim izborima za potpredsjednika stranke kandidira načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, za Nadzorni odbor kandidiran je Krešimir Škof, a za Sud časti Nenad Sikirica što su jednoglasno podržali i članovi skupštine.

Nakon održane skupštine prezentacijom na temu energetske obnove obiteljskih kuća potpredsjednik Vlade RH i ministar Štromar predstavio je nadolazeći natječaj energetske obnove obiteljskih kuća koji građanima donosi uz smanjenje potrošnje energije, smanjenje emisije CO2 te najbitnije ugodniji život u vlastitim nekretninama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook