Prethodni članak
Sljedeći članak

[SONNYBOY IZ STUBIČKE SLATINE] Premijera dokumentarca o Kreši Oremušu

Promocija filma održat će se u utorak 12. 11 u Hard Placeu u Zagrebu


Ovog utorka 12. studenog u zagrebačkom Hard Placeu Programski odjel Kultura HTV-a, emisije pučke i predajne kulture predstavlja dokumentarni film o Kreši Oremušu pod nazivom 'Sonnyboy iz Stubičke Slatine'. Krešo će također i zasvirati s domaćinima utoraka, grupom Ben Dover Band.

U Stubičkoj Slatini, pored Oroslavja, u Hrvatskom zagorju, sa svojom suprugom, kćerima i punicom, živi Krešo Oremuš, kovinotokar po struci, zaposlen u lokalnom metalskom poduzeću. Potomak je domaće je obitelji i ondje živi od rođenja. Na prvi pogled, njegov život ni po čemu ne odskače od života ostalih tamošnjih stanovnika – voli skuhati grah ili gulaš, naći se na kartanju s prijateljima, a član je i stubičke Družbe vitezova zlatnog kaleža - jednom riječju, pravi domaći Zagorec. No ipak, on je i još nešto - strastveni ljubitelj bluesa i vrsni svirač usne harmonike; prema tvrdnjama njegovih renomiranih kolega glazbenika iz Europe i Amerike, među najboljima na planeti!

Film će biti prikazan na HRT 1 u četvrtak 14. 11 u 11.10, u subotu 16.11. u 12.30 na HRT 4, HRT 3 u 14 sati te u nedjelju 17.11. na HRT 3 u 8 sati.

Scenaristi filma su Nebojša Stijačić, Aleksej Pavlovsky, direktor fotografije je Dušan Vugrinec, montažerka je Davorka Feller, snimatelj je Damir Bednjanec, snimatelj tona je Borna Cvitanović, za tonsku obrada zaslužan je Robert Stanić, za rasvjetu Ljudevit Fištrić, kolorist Bogdan Tankosić, prevoditeljica je Ana Sabljak, tajnica režije je Žaklina Komljen, vozač Krešimir Crnković, producent Stjepan Erić, a urednik i redatelj Aleksej Pavlovsky.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook